Какво определя Луната и дали тя е важна също като Асцендента

Фази на луната, лунни дни, луната в знаците

Мнениеот marlen » 02 Сеп 2010, 09:42

Sunleo написа:marlen, сори за грешната дата - как не се сетих от другата тема, че Луната ти физически е в 6 дом :oops: !
Програмата, която използвам е Astrolog 5.40. Дори на 10.09. се получава хвърчило и то при орбис на мажорните аспекти 6 гр. (моят учител ме е учил за радикс да използвам орбис 9 гр., но аз лично предпочитам най-много 7 гр.) - е, не е толкова изразено хвърчило, колкото се получава на 11.09., но го има. Ключът в хороскопа на marlen е Хирон - опозицията в хвърчилото е Уран в 10 дом срещу Хирон в 4 дом - и то много точна опозиция! - нараняването и болката в дома (Хирон) ще предизвика, за да бъдат излекувани, нестандартно и новаторско проявление в обществото (Уран). Големият тригон е Уран - Марс - Сатурн във въздушни знаци - интелектуален талант. За съжаление, проблемите в брака наистина идват от тау-квадрата на управителя на 7 дом - Меркурий, който е доста наранен. Но пък диспозитора му - Слънцето е на върха на друга интересна фигура - "пръст на съдбата": два куинконса от Слънцето към Марс/СЛВ и към Хирон, като Марс и Хирон са в секстил. От болката в дома (Хирон в 4) и импулса за любов (Марс - управител на 5 и на Хирон), себеутвърждаване и учене на новаторски неща (Марс във Водолей във 2 и 3 дом) чрез осъзнаване и приспособяване да се открие (куинконси) как да се изяви личността (Слънце на върха на фигурата и на МС), стигайки надалеч (чрез знания и мъдрост - 9 дом), като е в услуга на другите (Дева - Слънце и МС). :roll: какво дълго изречение.... Между другото Хирон е също планета на астрологията, на мъдростта , на лечителството по холистичен начин - така че merlin има всички предпоставки да бъде добър астролог.
Има и още една интересна фигура : "разрешена опозиция " - това е Плутон на върха на фигурата, който прави съответно секстил към Юпитер/Нептун и тригон към Луната и така тук Плутон (дълбоки, мистични, подсъзнателни работи) разрешава конфликта в опозицията - по какъв начин? Чрез служене в обществото (Дева и 10 дом). 8)


Да, права си :) При по-широки орбиси наистина ги има тези фигури :oops: Благодаря ти за това,което си написала... не бях обърнала внимание, а и не ги разбирам много тези конфигурации :? Беше ми полезно, а и научих нещо ново.... а това е важно за мен :wink:
Слънчева Дева, Лунен Близнак с АСЦ Стрелец
Упр.АСЦ в Скорпион 12дом
---------------------------------------
Water-Four circles of Life
Аватар
marlen
новопостъпил
новопостъпил
 
Мнения: 19
Регистриран на: 22 Юли 2010, 16:20
Местоположение: varna

Мнениеот Skarlet60 » 02 Сеп 2010, 13:53

Sunleo написа:
Skarlet60, мисля, че във вашето хвърчило на върха е Сатурн, а не Слънцето : ако си представите фигурата, като една стрелка, т.е. върхът на тригона, а не на секстилите, сочи посоката, но това може и да не е толкова важно, по-важно е, че мисията ще бъде изразена по линията на опозицията.
Да, така е, не е толкова важно. Но планетите, разположени около четирите оси имат много силно влияние, още повече когато е на МЦ и в Гокленови зони. А Слънцето е там откъм 9 дом. И да, 10 дом не е само кариера, в по-горния пост не съм написала, че представя само това.
:wink:
Аватар
Skarlet60
астро гуру
астро гуру
 
Мнения: 1334
Регистриран на: 02 Фев 2007, 15:49

Мнениеот Sunleo » 04 Сеп 2010, 09:07

Аааа, Гокленовите зониии, дааа! :) Но от по-горния пост не ставаше ясно за домовото разположение на хвърчилото на Skarlet...... :?
Аватар
Sunleo
наблюдател
наблюдател
 
Мнения: 30
Регистриран на: 07 Авг 2010, 23:06
Местоположение: гр.София

Мнениеот siren » 12 Яну 2011, 13:14

Здравейте, извинявам се, че ползвам темата на друг автор, но въпросите ми са сходни и реших, че е уместно.
Може ли да ми дадете малко информация за луната в моята карта, както и за основното разположение на планетите...предварително се застраховам, че всичко това е ново за мен :oops:
Благодаря, предварително!
това е моята карта:
http://siren.snimka.bg/daily/kuhnya.152329
siren
новопостъпил
новопостъпил
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Яну 2011, 13:46

Мнениеот Sunleo » 13 Яну 2011, 20:08

За съжаление снимката с картата не се отваря - трябва парола.
Аватар
Sunleo
наблюдател
наблюдател
 
Мнения: 30
Регистриран на: 07 Авг 2010, 23:06
Местоположение: гр.София

Мнениеот siren » 14 Яну 2011, 11:01

http://media.snimka.bg/7902/022059138-big.jpg
сега би трябвало да стане.
siren
новопостъпил
новопостъпил
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Яну 2011, 13:46

Мнениеот Sunleo » 15 Яну 2011, 01:34

Вие сте доста пламенен Козирог! - с Асцендент Лъв, 4 планети в огнени знаци и 5 планети в огнени домове. С Асцендент Лъв, Слънце в 5-ти дом и Луна в 9-ти дом - всички тези точки образуват голям тригон, което означава, че имате идеална възможност да изразявате същността си с лекота и околните лесно да Ви разбират - може да не са съгласни с Вас или не непременно да Ви приемат, но им става ясно какво послание отправяте. За сравнение : има хора, които имат много какво да кажат или покажат, но конфигурациите им са такива, че им е трудно да се изразят по начин, разбираем за другите и в резултат остават неразбрани или криворазбрани. Е, Вие не сте от тях!
Слънце в съвпад с Меркурий в 5 дом - остър и творчески ум, в секстил с Уран в 3 дом - с нестандартни идеи, провокиращи чувството Ви за сигурност (Уран в опозиция на Луната в 9 дом) - тази оригиналност обаче поддържа адреналина Ви на високо ниво и това е част от начина Ви на изразяване. Луната е в Овен, което Ви прави доста експанзивна в емоциите - лесно избухлива и лесно вдъхновяваща се. За Вас е важно да има нови и вдъхновяваши предизвикателства, нови неща за ръководене и организиране (Слънце Козирог , Луна Овен и Марс в Стрелец). Най- вероятно сте добър център на влияние - хората Ви се доверяват и Ви следват, което е прекрасна позиция за бизнес! (Ако търсите нова бизне-възможност, моля, пишете ми лично съобщение - имам много интересно предложение за Вас!) От друга страна Сатурн е в Рак и е в квадратура с Луната и в опозиция с Венера в Козирог - премерени и контролирани емоции - сигурно, когато някой или нещо Ви провокира, веднага се повдига огромна емоционална вълна у Вас, но стисвате зъби, броите до 10 и тогава изразявате становището си по справедлив ( Луна в 9 дом) и драматичен (Асцендент Лъв и Слънце в 5 дом) начин.
Струва ми се, че сте пестелив и пресметлив човек (Дева на върха на 2 дом, Венера в Козирог и в опозиция на Сатурн, и Телец на върха на 10 дом), но ако не сте (Слънце и Венера в 5 дом и Луна в 9 дом не са пестеливи), то тогава пестеливостта представлява за Вас някаква ценност, която смятате, че може да Ви даде сигурност и най-вероятно се сремите към нея. Това не е лошо или хубаво - това е начин на възприятие, всеки човек има различна ценностна система.
Вие сте работлив, методичен и организиран човек и изпипвате детайлите (Слънце, Меркурий, Венера и върха на 6 дом са в Козирог, Дева на върха на 2 дом и Телец на върха на 10 дом). Освен това Марс е в съвпад с Нептун в Стрелец - идеални (съвършени) действия, а Юпитер в Риби е в квадратура с Нептун и Марс - идеализмът Ви човърка и го търсите навсякъде и във всичко. Луната в 9 дом потвърждава, че съвършенството и справедливостта са много важни за Вас, а Слънце в Козирог и 5 дом, заедно с Асцендент Лъв, Ви правят много горд и честолюбив човек.
Обичете да пътувате(Луна в 9 дом) и се чувствате добре дори, когато го правите и само ментално(Луна в тригон с Меркурий).
Има една нова (новооткрита)планета , която не фигурира в картата, която сте изпратили - Хирон. Тя е важна за Вас, защото е в съвпад с Луната Ви. Хирон е раненият лечител. Това ознаава, че обикновено Вашите наранявания (емоционални) идват от жени, може и от майка Ви (Хирон съвпад с Луната и в квадратура с Венера), носи Ви главоболия или проблеми с главата(Хирон в Овен), но след като преодолеете нараняването, осъзнавате нещо важно, което Ви прави по-зрял и мъдър човек.
Това е моята интерпретация. Може да е вярна, а може и да не е - Вие ще кажете!
Желая Ви всичко добро! :)
Аватар
Sunleo
наблюдател
наблюдател
 
Мнения: 30
Регистриран на: 07 Авг 2010, 23:06
Местоположение: гр.София

Мнениеот Снежанка » 16 Яну 2011, 16:31

Sunleo
Моля те, кажи си тарифата за астро анализ.
И аз искам такава интерпретация на моята карта, но ми е неудобно, защото всеки труд се заплаща.
Аватар
Снежанка
любител
любител
 
Мнения: 170
Регистриран на: 27 Дек 2010, 15:30

Мнениеот Sunleo » 19 Яну 2011, 22:46

Снежанка,
ми, хайде дай си датата, часа и мястото на раждане, пък да видим какво ще се вдъхновя да напиша! :D
Аватар
Sunleo
наблюдател
наблюдател
 
Мнения: 30
Регистриран на: 07 Авг 2010, 23:06
Местоположение: гр.София

Мнениеот spm » 20 Яну 2011, 10:21

Хм :) точно си изтрих мнението, че и аз искам да разбера срещу какво мога да чуя интерпретация от Вас, и има отговор :D
Аватар
spm
любител
любител
 
Мнения: 158
Регистриран на: 04 Май 2009, 11:36

Предишна

Назад към Луна

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта