|
Страница 1 от 1
|
| Автор |
Съобщение |
Адулая
модератор

Местожителство: София
|
 Защо жените остават в посредствени връзки?
Поствам тази статия тук, защото ме наведе на някои основни въпроси в синастрията.
Как точно си взаимодействат светилата ма единия и другия.
Прието е, че жената е символизирана от Луната, а мъжът от Слънцето. Тогава жената (Луната) винаги ще има нужда от някой, чиято светлина да отразява или с други думи, ако си няма Слънце, ще се чувства самотна. Дали това е причината жените да се задоволяват с посредствени връзки
И в такъв случай къде отива нейното собствено Слънце
Ето ви тема за размисъл
А ето и самата статия:
Цитат: Той не е онзи, “единствения”, но е повече от нищо...
Лесно е да поддържате посредствена връзка. Трудно е да намерите истинската любов.
Ако копнеете за голямата любов на живота си, защо хабите ценно време и енергия с мъж, за който знаете, че не е това, от което се нуждаете? Разберете защо жените понякога саботират собственото си щастие, като влизат в отношения, които не удовлетворяват емоционалните им потребности и упорстват за връзката си, дори когато сърцата и здравият разум им казват, че има нужда от промяна.
1. Мразите самотата
Жените обичат да имат време за себе си, но да се чувстват самотни е друга история. Когато няма мъж, при когото да се прибирате в къщи и на когото да пожелаете “лека нощ”, е трудно да не се чувствате подтисната. И ако всичките ви приятелки са намерили “онзи, единствения”, дори посредствената връзка може да изглежда по-добра алтернатива от нищо.
Лесно е да останеш с г-н “Горе-долу”, когато другата възможност е самотна вечеря. Но ако сте с неподходящия човек, може да се почувствате дори по-самотна.
Посредствената връзка увеличава риска от изневяра, тъй като, когато не сте удовлетворена, изкушението да кръшнете е почти неустоимо при появата на по-добър “вариант”.
2. Страхувате се от промяна
Страхът от непознатото и ужасът от самотата вървят ръка за ръка. Повечето жени се притесняват от това как ще се адаптират към нови ситуации и дали новата ситуация няма да е по-зле от настоящата.
Промяната изисква да излезете извън зоната на комфорта си и да дръзнете да скочите в непознатото, а това е плашещо. “Какво ще се случи, ако не намеря друг? Ами ако попадна на някой по-лош? Ами ако не мога да се справя?”. Дори не-удовлетворителна връзка може да ви създаде усещането за сигурност в перспективата на тези въпроси, особено ако той се нуждае то вас повече, отколкото вие от него. Точно това е причината, поради която много жени се въздържат да направят по-добър избор.
3. Смятате, че той ще се промени
Много жени не само остават в лоши връзки, за да избегнат промяна, но често се вкопчват в нереалистични очаквания, че настоящият им партньор ще се промени към по-добро. Те упорито убеждават себе си, че бракът ще накара и двамата да работят за подобряване на връзката или че по магически начин той ще засили чувствата им.
Едно от основните правила при намиране на подходящ партньор е да приемете, че хората не се променят в това, което са. С други думи – “вълчо кожата мени си, но не и своя нрав”. Този, с когото излизате в момента, ще остане същият и когато се омъжите за него, независимо колко много се надявате, че ще го “превъзпитате”.
Същевременно, това не важи за “химията” помежду ви. Вярвате или не, онова, “животинското” привличане, може да се появи по-късно, особено ако това, което ви е привлякло в партньора, е неговият интелект. Дайте си време, но ако след няколко месеца искрите още ги няма, може би е време да се огледате наоколо.
4. Смятате, че след като всички останали го харесват, вие също трябва да го харесвате
Повечето жени отдават твърде голямо значение на това, какво мислят другите и остават в неудовлетворителни връзки, защото приятелите или семейството им смятат, че този мъж е страхотен. Звучи глупаво? Ами...то си е глупаво!
Никой не знае по-добре от вас дали нещата се получават или не. Ако между вас двамата няма спойка, няма никакво значение колко го харесва баща ви или колко му се възхищават приятелките ви. Вие сте тази, която трябва да живее с него – буквално.
5. Имате ниско самочувствие
Някои жени не вярват, че заслужават голямата любов. Те остават в лоши връзки, защото им липсва самочувствието да направят по-добър избор.
Преди да можете да намерите “единствения”, трябва да можете да цените себе си.
Дайте си достатъчно време, за да узреете и да започнете да се чувствате “добре в собствената си кожа”, преди да пристъпите към създаване на отношения.
Не очаквайте, че някой мъж ще ви превърне в жената, която искате да бъдете.
От лошите връзки можете, все пак, да извлечете нещо полезно: те помагат да разберете коя сте в сте в действителност и какво не искате от живота и в частност – от любовта.
Запомнете, че когато става въпрос за любов, вие сте отговорна за собственото си щастие. Ако заложите на посредственото, се “продавате” евтино и ограничавате шансовете си да срещнете любовта, която заслужавате.
Публикувана е в www.tiabg.com
_________________ Радвай се на този момент. Този момент е твоят живот.
|
| Нед Яну 28, 2007 4:20 am |
 |
 |
Althea
новопостъпил

|
Не мога да дам компетентен отговор на този въпрос.Но наистина благодаря ви за статията.В нея има толкова истина.Може би СТРАХА от самотата и неизвестното е в основата на всичко,ако го преодолеем няма да се продаваме евтино!!!Сигурно са нужни много усилия като се вземе предвид факта че най първичното и нисше в нас се стреми към цялост.
|
| Нед Фев 04, 2007 6:31 pm |
|
 |
mimi55
новопостъпил

Местожителство: BURGAS
|
АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА С НАПИСАНОТО
_________________ искам да влизам във форума,интересно и забавно ми е
|
| Чет Фев 08, 2007 2:41 pm |
|
 |
Karlson
новопостъпил

|
Разбираемо съгласие на дамите!
Мога да приема, че е логично жените да продължават посредствени връзки поради нуждата си от закрила.
Не мога да осъждам или да оправдавам.
Просто го приемам за даденост.
Това, което ме е вбесявало в женското поведение, е способността да тормозят човека до себе си демонстрирайки неудовлетвореност от връзката до момента, в който намерят нова (често също толкова посредствено) връзка.
Един въпрос свързан с темата:
Могат ли жените, да са коректни, грижовни, мили и любящи, когато си дават сметка за посредствеността на връзката?
|
| Съб Фев 10, 2007 11:52 pm |
|
 |
blue77
наблюдател

|
Възможно е. Виждала съм такива случай. Правят го въпреки че са наясно с нещата. Естественно това не важи за всички жени.
_________________ Астрология
Таини
Магия
Интимно
Хороскопи
|
| Сря Май 30, 2007 10:32 pm |
|
 |
Nogi
любител

Местожителство: Бургас
|
Не мога да правя компромис с чувствата си, ако няма привличане изобщо не започвам връзка, независимо дали човекът от другата страна бива харесван от приятелите ми, майка ми, баща ми. Ако започнеш да променяш един мъж и да го моделираш по своите изисквания нищо няма да се получи. Той е изграден характер, а и как бихме се почувствали, ако той започне да се опитва да променя нас. Сигурно не много добре. Така че приемам човека такъв, какъвто е и ако не ми харесва, просто не продължавам. На 35 години съм и все още не съм семейна, но не смятам, че непременно трябва да създам семейство, само защото така е прието. Самотата не ми тежи. Напротив, обичам да бъда сама, но предполагам, че това е свързано и с професията ми - по цял ден при мен е лудница от хора и когато намеря малко време да остана сама се чувствам наистина отпочинала и доволна.
Това е само моето виждане на нещата, не казвам, че е най-правилното и не го натрапвам на никого. Но за мен е най-приемливото.
_________________ Винаги приемай сериозно работата, която вършиш, а не самия себе си! Дуайт Д. Айзенхауер
Преди да поискаш, помисли какво си дал!
слънце Риби, асцендент Козирог, луна Лъв
www.fenix-m.hit.bg
|
| Чет Май 31, 2007 6:29 pm |
 |
 |
ViLaS
любител астролог

|
Това наистина си е твоето мнение!
Рядко срещаното мнение!
Но все пак правилното!
И между другото!
Единственият начин една жена да промени мъж е да му досади до такава степен, че той да изгуби всякакъв интерес към живота!
_________________ Зодия Телец.асц.Риби,луна в Телец
Ако някога се почувстваш самотен!
Отиди на някоя улица,където има много хора!
Застани там и си науми че чакаш някого!
И Той ще дойде непременно!
Някога...
|
| Чет Май 31, 2007 7:32 pm |
|
 |
Емили
любител астролог

|
Защо към живота изобщо, Вилас, може би само към нея....
_________________ зодия Риби, асцендент Скорпион, Луна във Везни
"Научи се да слушаш и ще извлечеш полза дори от онзи, който не умее да говори" - Плутарх
|
| Чет Май 31, 2007 7:41 pm |
|
 |
ViLaS
любител астролог

|
Оскар Уайлд така го е написал!
На мен ми харесва идеята и просто се съгласявам!
_________________ Зодия Телец.асц.Риби,луна в Телец
Ако някога се почувстваш самотен!
Отиди на някоя улица,където има много хора!
Застани там и си науми че чакаш някого!
И Той ще дойде непременно!
Някога...
|
| Чет Май 31, 2007 7:45 pm |
|
 |
rebelde
новопостъпил

|
TOLKOVA interesna tema i zarqzana taka nabarzo...kakvo i lipsva na balgarskata jena za da bade otkrovenna do krai?!
v momenta sam v takava vrazka"vremenna"..koqto prodaljava 1 godina veche ..napalno sam saglasna s vsichko napisano do tuk...i istinata e che vremennite neshta sa dalgotraini
Momicheta,podarqvaite si shtastie...mn vajno dali e vremenno ili za cql jivot
TA JIVOTA E SAMO DVA DNI....zamislqli ste se[/list][/quote][/url]
|
| Сря Сеп 05, 2007 1:22 am |
|
 |
alizee
любител

Местожителство: plovdiv
|
 -
Вероятно просто жените искат да се чувстват жени и да бъдат закриляни,да има кого да обичат..просто това е призванието им-то не е да завладяват,както на мъжете
|
| Пон Сеп 10, 2007 10:34 am |
|
 |
manaolana
новопостъпил

|
 Какво означава "посредствена връзка"?
Всяка от нас в някакъв момент си задава въпроса дали усилията, които полага за запазването на една връзка си струват. Но в такива моменти е добре да си припомним за началото на връзката, когато сме били влюбени и сме се надявали, че ето - това е истинският и единственият! Е, аз вече няколко пъти съм го преживяла - истинският и единственият  Трябва да си призная, обаче, че всяка една от тези връзки ме научи на нещо, т.е. развивах се
И всяка следваща връзка беше едно стъпало нагоре в познанието на себе си, на другия, на света, вселената и всичко останало
Не съжалявам за нищо, както пее Един Пиаф, защото тези връзки ме направиха това, което съм... и аз от своя страна съм променил малко или много всеки един от тези мъже. Всъщност, това е смисълът на човешките взаимоотношения - обмен на енергия.
Има и връзки, които могат да продължат цял живот, но да се променят динамично вътре в системата  За това се изисква голяма душевна сила и яснота, че океанът може да бъде открит в една само капка  Стига да умееш да виждаш и да разбираш...
Благодаря ви, мои мили мъже, за познанието, което ми дадохте. Обичам те, мой единствен ОКЕАН!
_________________ Ако разкриеш на хората какво съдържа бъдещето, то вече няма да го съдържа.
Слънце в Дева
Асц.Рак
Луна в Близнаци
|
| Пон Дек 08, 2008 11:40 am |
 |
 |
Небесна
любител астролог

Местожителство: Варна
|
 Re: Какво означава "посредствена връзка"?
manaolana написа: Всъщност, това е смисълът на човешките взаимоотношения - обмен на енергия.
Има и връзки, които могат да продължат цял живот, но да се променят динамично вътре в системата За това се изисква голяма душевна сила и яснота, че океанът може да бъде открит в една само капка Стига да умееш да виждаш и да разбираш...
Благодаря ви, мои мили мъже, за познанието, което ми дадохте. Обичам те, мой единствен ОКЕАН!
Много поетично....Стига да не е океан от сълзи.....Щото понякога обменът на енергия граничи с вампиризъм. Стане ли така, трябва да знаеш кога да се отдръпнеш..... Но аз съм прекалено свободолюбива, за да изгубя себе си и прекалено мечтателна, за да се разделя с идеалите си за "истинската" любов (такава, каквато я чувствам, а именно "необвързваща и съхраняваща човешкото достойнство"). Типично за Рибо-Водолей като мен.
_________________ Нищо не случва на земята, преди да е написано на небето.
|
| Пон Дек 08, 2008 10:56 pm |
|
 |
manaolana
новопостъпил

|
Това за което говориш, Небесна, е наранена връзка, а не посредствена. Имала съм и такава - истински вампир, но с мое съгласие явно... иначе нямаше да я продължа толкова дълго. И от тази връзка научих страшно много - най-вече как да отстоявам свободата си, когато тя ми е необходима  Защото свободата не винаги ни е приятел. Научих докъде мога да се унижа и дали мога да се боря. Точно в тази трудна и разяждаща връзка открих докъде е тялото и къде започва душата. Защото наистина понакога страданието превръща въглена в диамант. Но не винаги... Понякога ни прекършва.
_________________ Ако разкриеш на хората какво съдържа бъдещето, то вече няма да го съдържа.
Слънце в Дева
Асц.Рак
Луна в Близнаци
|
| Сря Дек 10, 2008 7:03 pm |
 |
 |
mimoza
любител

Местожителство: dobri4
|
 за жените и любовта
привет
имала съм такава връзка в която не се получаваха не6та и продължавах да бъда със него въпреки че се чуствах както бях сама но всичко приклучи минаха повече от 3 месеца и чесно да си призная се чуствам добре
имам приятелка която чака бебе и друга която 6е се жени до година.
когото оти да ги посетя винаги ми казва едно и съ6то кога 6е се ожени6 и ти
ТРЯБВА ЛИ ЧОВЕК ДА СЕ ОЖЕНИ НА ВСЯКА ЦЕНА ЗА6ТОТО ТАКА Е ПРИЕТО
И ПРИЯТЕЛИТЕ МУ СА СЕМЕЙНИ
ЧАКАМ МНЕНИЕ
|
| Съб Дек 05, 2009 7:17 pm |
|
 |
sunbeam
любител

|
Мисля,че е хубаво човек да се ожени,когато намери подходящ партньор и почувства че иска това  ,в никакъв случай на всяка цена.Ако пропусне да го направи обаче през живота си,на старини най вероятно ще се чувства силно неудовлетворен и нереализиран.Самотата е лош съветник.Когато двама души се обичат  женитбата е естествено развитие,а децата естествено последствие.  Освен това, две глави мислят по-добре от една,а четири ръце постигат повече от две.  Р.С.По темата:Човек привлича такива партньори ,които отговарят на вътрешните му мисли ,чувства и вибрации,а не за каквито мечтае или желае.От тази гледна точка всеки получава,каквато връзка заслужава.Да не забравяме,че възможностите и желанията на хората не винаги се покриват и пресичат,така че е разбираемо защо някои жени остават в посредствени връзки,по добре от нищо.
_________________ слънце-везни;асцендент-скорпион;луна-риби;юпитер-водолей;сатурн-рак;марс-телец;венера-стрелец;нептун-стрелец;уран-везни;плутон-везни;меркурий-скорпион;хирон-овен;лилит-козирог;слв-козирог;
|
| Нед Дек 06, 2009 2:59 am |
|
 |
mimoza
любител

Местожителство: dobri4
|
|
| Нед Дек 06, 2009 3:35 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Пон Сеп 06, 2010 12:44 am | Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
|
Страница 1 от 1
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|