| Автор |
Съобщение |
Емили
любител астролог

|
 от какво се обижда ракът
Ракът - ако...
- сте засегнали честта на неговия партньор. За него тези думи не са фраза от роман на Дюма. Ако Ракът е оскърбен, той първо ще се обиди, а след това ще ви извика на дуел. И ще ви се наложи да давате сметка за всяка своя дума и действие.
- сте се усъмнили в техните идеали от миналото. Раците са склонни да идеализират всичко, което се е случило с тях и не бива да ги сваляте от небето на земята. Те могат да не ви просят това.
- Отнесли сте се невнимателно към семейните правила. Например по невнимание сте прострели неговите бели ризи с черните чорапи. Или пък в годишнината от вашето запознанство сте си устроили среща на кафе с ваши приятелки;
- Изискали сте от него бързо вземане на решение.
_________________ зодия Риби, асцендент Скорпион, Луна във Везни
"Научи се да слушаш и ще извлечеш полза дори от онзи, който не умее да говори" - Плутарх
|
| Вто Апр 24, 2007 3:28 pm |
|
 |
Freya
любител

|
...или сте го излъгали/заблудили или подценили в нещо... независимо какво!
_________________ Слънчев РАК  / Аз-ценя Стрелеца  / Лунна Лъвица;Р
:
Вярвай в себе си, въпреки другите!
|
| Пон Юни 18, 2007 12:20 am |
 |
 |
JuLLya
новопостъпил

Местожителство: Гоце Делчев
|
 Хам!
На фона на всичко положителни дулпоки чуствени и стоиностни характеристики сред тях се нарежда именно дулбоката ранимост на рака ...която не е спомената просто така а почти няма какувто и да е вих хороскоп на които да не е наблегнато с депело подчертани думи за чуствителноста и ранимостта на рака.Те са едни от най-ранимите и най- изживяващи страданието от обидата. Според мен рака не е толкозва слеб и затворен напротив за мен,рака е мн уязвим но вуупреки това силен и изклучително се придуржа към гордотта си и усещането за уважение -собствено и на околните. Принципно рака е склонен да "преглътне " някое подхвърлено изказване или да "махне с рака " на нещо което за момент го е засегнало, дори да склони глава и да преодолее болката от истинката убида.. но това само когато "удара "е нанесен от прекалено скъп за него човек.А що се отнася до някой преминаваш похвърляч-смятай че намомента би бил обезглаван!
|
| Сря Юни 27, 2007 2:41 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Не знам за другите Раци , но аз дори и да бъда до болка наранена от близък и скъп човек , на него не мога да отмъщавам и да го обезглавявам. Но недай Боже познат, колега или някой с когото просто в момента живота ме е срещнал и той ме нарани / но не с думи, защото аз на тях просто обръщам гръб/ с дела, направи ми тежка мръсотия, ТЕЖКО МУ- ЩЕ МУ ИЗПИЯ КРЪВТА СЪС СЛАМКА......Хи....хи...хи. Майтап... И все пак има доза истина- ще му го върна тъпкано.
| Сря Юни 27, 2007 4:53 pm |
 |
 |
thundergoddess
любител

Местожителство: Олимп
|
Аз никога на никого нищо не връщам тъпкано. Отдалечавам се, започвам да се сопвам ... такива ми ти работи.
_________________ Слънце в Рак
Луна в Козирог
Асцендент: Дева
|
| Пон Сеп 29, 2008 8:10 pm |
|
 |
Kleopatra
наблюдател

Местожителство: Sofia
|
А от какво НЕ СЕ ОБИЖДА Ракът!?
_________________ зодия Скорпион; ASC Близнаци; луна в Козирог
Разбери какъв човек искаш да бъдеш и стани такъв
|
| Пон Сеп 29, 2008 9:43 pm |
 |
 |
nessi
новопостъпил

|
Хммм.. аз лично се наранявам от много неща, дори леки подигрвавки от приятели,надсмешка,колкото и да се стараят да ми казват че е на шега,изтъкване на лоши качества,надменни погледи,изобщо,когато става въпрос за мен не приемам нищо на шега.Обиждам се когато качествата ми не са оценени,когато скриват от мен истината(мисля,че е лоша и се отнася за мен)Обиждам се често,но гледам да не си личи, не мога да се сърдя и даже се чувствам гузно,пред този,който ме е наранил...което си е доста странно  Ставам раздразнителна и казвам неща,от които после съжалявам... доплаква ми се  Затова РАЦИ, усмихвайте се повече и се страрайте да не сме толкова мекушави и да намираме добрата страна на нещата.... с нищо не ни помагат сълзите
|
| Съб Дек 13, 2008 9:19 pm |
|
 |
alera
новопостъпил

|
mislq 4e nai-mn gi boli ako ostanat nedooceneni
|
| Нед Апр 19, 2009 7:35 pm |
|
 |
bionda
любител

|
alera написа:mislq 4e nai-mn gi boli ako ostanat nedooceneni
Че кой не се чувства недооценен  всички смятаме, че винаги може още едно признание, за нашата "невероятна работа, в която сме вложили целия си труд, мисъл и жар"
_________________ Слънце - Рак
Асцендент - Везни
Луна - Дева
Лилит - Близнаци
Nulla dies sine linea - Нито ден без черта
|
| Вто Апр 21, 2009 11:48 am |
|
 |
rdd
новопостъпил

|
smiatam che neuvajenieto , lajata i obidite sa koeto nai mnogo obijda edin rak ili pone men ... i oste pove4e ako idvat ot chovek na koito darja , boli mnogo...
ne sam otmastitelna , nikak , mrazia agresiata , loshotata .. no ne me obijdai .. az nikoga ne obijdam. varvia s istinata napred , obicham dialoga , i poniakoga ako izglejda che obijdam , ne sam az .. istinata sama obijda .. priama sam a tova ne e po vkusa na vseki .
gotova sam da prostia , predpochitam da go napravia i da se otteglia sled tova . ne se vrastam tam kadeto sam stradala , ili pri hora koito sa me nakarali da stradam , sa me obidili ili unijili .. na mnogo pati v tozi forum se kaza che doverieto na raka , vednaj zagubeno ve4e ne se vrasta , napalno sam saglasna , nepopravimo e ..
kato zialo smiatam che sme dobri hora , poniakoga sme prekaleno dobri , razdavame se , izpolzvat ni ..
i stradame sled tova , mislila sam poniakoga zashto ne biah druga zodia , niakoia po losha , da ne mi puka , za da ne se stiga dotam i da ne stradam sled tova tolkova , uvi .. izjiviavam nestata mnogo , tarsia otgovori , boli me , i ne vinagi gi namiram i boli pove4e ..
moje bi se otklonih ot temata , izvinete
i prostete che pisha na latiniza , niamam bg opzia za pisane ..
|
| Съб Юни 06, 2009 10:32 pm |
|
 |
smelly_cat
любител

|
Незнам ,аз до сега не съм срещала рак ,който да се е сърдел за нещо или да се е обиждал. Може би ако го пренебрегват по някакъв начин , може би и защото раците са много пасивни по принцип - такива едни затворени.
Но пък са големи душици
_________________ Just go ahead now
Зодия Телец , Асцендент Близнаци , Луна в Телец .
|
| Нед Юни 07, 2009 12:41 am |
|
 |
bobulina80
любител астролог

|
 до smelly_cat
Не е по темата, обаче как ги качвате тези аватари? Аз съм си харесала една снимка, обаче не мога да я кача. Принудих се моя да е от тези, които форума предлага.
_________________ Асцедент : Везни
Слънце : Дева
Луна : Везни
нещо яко : http://vbox7.com/play:d84cf6c5
|
| Нед Юни 07, 2009 1:20 am |
|
 |
bobulina80
любител астролог

|
 P.S.
Няма страшно - справих се!
_________________ Асцедент : Везни
Слънце : Дева
Луна : Везни
нещо яко : http://vbox7.com/play:d84cf6c5
|
| Нед Юни 07, 2009 1:35 am |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
smelly_cat написа:Незнам ,аз до сега не съм срещала рак ,който да се е сърдел за нещо или да се е обиждал. Може би ако го пренебрегват по някакъв начин , може би и защото раците са много пасивни по принцип - такива едни затворени.
Но пък са големи душици 
Раците може да са пасивни, но някои като мен никак не са нито затворени,нито пасивни.
| Вто Юни 09, 2009 9:27 am |
 |
 |
Freya
любител

|
 Хайде пак с общата лопата........
 Ха - ха - ха.... забавно ми е как конкретизират и слагат общи знаменатели някои хора!
Аз също не съм нито пасивна, нито пък затворена.....напротив доста динамична съм, трудно се задържам за дълго на едно място и доста активно си го карам според мен, някои не могат да ми се начудят и да ми смгнат на темпото даже... егати пасивността ми рачешка, няма що??!!! Освен това съм социална личност и имам страшно много познати и приятели около себе си....ха сега да видим що за затворено отношение е това от моя страна.
Благодаря за оценката, но пак моля да се въздържате от обобщителни заключения, които звучат доста наивно и почти глуповато понякога!  Нищо лично срещу никой, иначе
_________________ Слънчев РАК  / Аз-ценя Стрелеца  / Лунна Лъвица;Р
:
Вярвай в себе си, въпреки другите!
|
| Сря Юни 10, 2009 5:25 pm |
 |
 |
nessi
новопостъпил

|
Раците са душата на компанията,стига да са в 'своята' компания. Ако попаднат някъде,където не се чувстват в свои води са си.. пасивни и затворени
|
| Съб Юни 13, 2009 10:19 pm |
|
 |
aldonea
любител астролог

Местожителство: SOFIA
|
 Според мен обидата е капан който ни връзва кармично с онзи на когото си мислим,че ни е обидил. Имам амнезия  за такива обиди.
А относно въпроса дали рака си отмъщава...  Струва ми се, че нежната душа на нито един рак не би допуснала да нарани дори и тези, които са се отнесли зле с него.
Иначе казано затваряне в черупката и по-късно когато болката си отиде|( простили сме) ще продължим на пред
_________________ LYUBOVTA ,AKO E SPODELENA NI DAVA POSOKA V JIVOTA.
ЩАСТЛИВ/РАК
асцедент/БЛИЗНАЦИ
луна в ЛЪВ
|
| Съб Юли 04, 2009 10:28 pm |
|
 |
suzit
любител

|
|
| Вто Юли 07, 2009 10:01 am |
|
 |
PeterP
новопостъпил

Местожителство: Sf
|
Здравейте скъпи Рачета. Това ми е първият пост тук от надявам се много...... Изчетох темата и ме засърбяха ръцете.
Искам да споделя за себе си:
Никога не започвам пръв.
Трябва да има основателна причина за да проявя агресивност което обаче не важи ако са засегнати моите лични интереси или тези на близките ми хора, тогава вече целта оправдава средствата....
Но дори и в такава ситуация бих избегнал грубите действия, ако е възможно, но ако не е, тогава вече става страшно!
Проблемът обикновено е за другите, защото може грешно да преценят, че съм твърде кротък и тогава ще са си направили сметката без кръчмаря....
Всеки има право на живот под небето и под слънцето, но никой няма право да ми се меси и да ми пречи.
Това е!
|
| Сря Юли 08, 2009 10:15 am |
|
 |
mimoza
любител

Местожителство: dobri4
|
 [color=green]Обидятли се раците про6тават ли лесно[/color]
привет
Раците се обиждат наистина от свои приятел или от човек на които са споделили не6то а то се използва сре6ту тях .
[color=red]Детосе вика моите камами по моита глава .
и това доста боли дори да простят остава едно чуство на недоверие този човек го смята за свои познат и не му споделя толкова мн както преди има не6та които си запозва за себе си а другите ги споделя просто така да се намира на приказка с този човек има една граница вече между тях и едвали 6е бъде премината или премахната.
Аз лично съм го изпитвала на свои гръб и ми е трудно да контактувам със този човек които ми е бил приятел
ТРЯБВАЛИ ЗА ЕДНО ПРЕДАТЕЛСВО ЧОВЕК ДА ПРОСТИ НА СВОЯ ПРИЯТЕЛ И НЕ6ТАТА ДА СА ПО СТАРОМО КАКТО СА БИЛИ
|
| Сря Дек 02, 2009 9:33 pm |
|
 |
|
|