Напишете отговор Страница 1 от 3
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
влияние на асцендента
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение влияние на асцендента 
Интересна ми е тази тема защото не съм намирала много материали , но от това което съм прочела стигнах до извода , че асцендента е доминиращ след 35-40 годишна възраст и той определя зодиакалната принадлежност на човека. Моля , ако някой има мнение по въпроса нека го сподели ! Много бих искала да науча повече !!! Laughing [/b]

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Това с доминирането и аз съм го чувала Very Happy
В действителност няма как една фиктивна точка, каквато е асцендентът, да влияе по-силно от светилата и планетите. Факт е, че асцендентът показва първата реакция към света и на възраст след 35 човек дотолкова е свикнал с реакциите си и се идентифицира с тях, че изглежда така сякаш асцендентния знак е по-силен от слънчевия. Това обаче е само привидно Smile

Мнение  
Благодаря за пояснението! Laughing Все пак има доста неясноти , а и определено малко се пише за асцендента Crying or Very sad Надявам се и други да дадат мнение Smile

Отговорете с цитат
Мнение  
И аз съм срещал това твърдение, но моите наблюдения показват друго. Асцендента се забелязва по-силно през първата половина от живота, освен в случаите, когато в знака на Слънцето има още една-две-три планети.

В последния случай Слънчевия знак доминира и в първите години, а асцендентния като че ли не се забелязва толкова явно тогава. Забелязал съм че ако знака на Асцендента се наблюдава във външния вид, той присъства по ярко и в характера на човека, и в съдбата му.

Но все пак нека да не забравяме, че не само Слънцето и Асцендента, но и всички други фактори в хороскопа действат съвкупно

Мнение  
Напълно съм съгласна , че има и други фактори , които определят личността Smile То и за това хората са различни Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
Имам въпрос тогава. След като моят асцендент е Дева, какво трябва да очаквам? Суетене относно външния вид? Перфекционизъм? Или може би асцендентът е най-добрата половинка за мен?!

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Iryl,
Вероятно живота ти е сравнително труден, налага се да работиш доста, много грижи за хората около тебе полагаш. МОже да се каже че си като Пепеляшка.

Иначе си човек на когото може да се разчита, лесно се приспособяваш към средата, сръчна си и разбира се съобразителна. Имаш практичен ум, не вярваш много във врели некипели, друго си е да си опитала нещо, чак тогава си готова да повярваш

Мнение  
Universe написа:
Iryl,
Вероятно живота ти е сравнително труден, налага се да работиш доста, много грижи за хората около тебе полагаш. МОже да се каже че си като Пепеляшка.

Иначе си човек на когото може да се разчита, лесно се приспособяваш към средата, сръчна си и разбира се съобразителна. Имаш практичен ум, не вярваш много във врели некипели, друго си е да си опитала нещо, чак тогава си готова да повярваш

Не позна Laughing Имайки предвид, че съм на 19 почти и тепърва правя грандиозните планове на живота си, все още не смятам, че живея трудно предвид това, че ме издържа семейството ми и не ми се налага да работя. А за хората около мен ... ами.. обичам да помагам, само че се натоварвам често с доста ангажименти, в следствие на което се разпилявам и... не бих казала, че може да се разчита на мен. Rolling Eyes Аз сама на себе си не вярвам и не разчитам като знам колко невъздържателна и разпиляна мога да съм. Ех, какво да се прави. Smile А иначе, че не вярвам на всичко... си е така, но това е следствие от натрупания ми досега опит, имам предвид това, което съм преживяла дотук. И пак зависи за какво става дума - на лекари не вярвам! Изключително ограничени хора! Няма значение, че имат висше образование! Да имаш диплома не значи, че всичко, което кажеш е 100% вярно, единствено решение и разбира се с това уникално. Лекарите са като майсторите - всеки следващ идва и казва "Ама как може бе, този си е оставил ръцете". Не че и той не го прави да кажем.. и така един порочен кръг. Smile ККато и да е, отнесох се Smile

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Iryl написа:

Не позна Laughing

Very Happy Ами не съм пророк, че да позная. Това което съм написал са типичните прояви на асцендент Дева. Обаче тъй като на този знак управителя е Меркурий, то много зависи от това в кой знак се намира Меркурий. Ако е в някой по отнесен знак, или щастлив дом, то вече няма как написаното по-горе да се отнася 1:1 за теб

Но е интересно това което казваш за лекарите, тъй като асц. Дева, понякога може да показва и здравословни проблеми. Вероятно си имала такива и си "сърбала" попарата на лекарите, и затова да си настроена така към тях

Мнение  
Та онтосно асцедента си мисля, че най-простото определение е: това е позата ни пред света. И както някой по горе написа понякога с времето до толкова се иднтифидираме с тази поза, че тя става част от нашето Слънце, макар и да не е похвално това Wink Преди време някой ми каза едно определение по повод асцедента: Когато срещнеш един човек и се запознаеш с него в първине 5 минути ще усетиш, "видиш" неговия асцедент. Ако пообщуваш с него повече ( дни наред) ще усетиш, "видиш" неговото Слънце. И след един месец можеш да разбереш кой е той - неговата Луна. Това определение много ми е помаголо за разбирането на тези влияния когато съм наблюдавала хората и никога не ме е подвеждало до сега.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение  
Когато срещнеш един човек и се запознаеш с него в първине 5 минути ще усетиш, "видиш" неговия асцедент. Ако пообщуваш с него повече ( дни наред) ще усетиш, "видиш" неговото Слънце. И след един месец можеш да разбереш кой е той - неговата Луна.
Много ми допада това което си написала за Асцедента!Ще го запомня и ще го използвам за в бъдеще време!

Отговорете с цитат
Мнение  
Като направих регистрацията си в сайта и посочих точната дата и час на раждане, се оказа, че планетите в хороскопа ми са Слънце в Риби и Луна във Везни. Какво би могло да се каже за тази комбинация, при положение, че съм Риби. Question Ще бъда много благодарна на всеки, който ми отговори. Smile

Отговорете с цитат
Мнение  
Май неправилно задох предишния си въпрос тук. Извинявам се. Тук ставаше въпрос за асцендента. Ако ми позволите, ще попитам и за него. Как влияе асцендент Скорпион върху роден под знак Риби ? Very Happy

Отговорете с цитат
Мнение  
Емили написа:
Май неправилно задох предишния си въпрос тук. Извинявам се. Тук ставаше въпрос за асцендента. Ако ми позволите, ще попитам и за него. Как влияе асцендент Скорпион върху роден под знак Риби ? Very Happy

Емили, много искам да ти поговоря повече, но сега ми се спи ужасно и лягам, просто не се сдържах да не напиша основното, което мога да кажа за твоите аспекти.
При Слънце в Риби и асцеден Скорпион има една страшно явна и видна черта---висока емоционалност. И риби, и Скорпион, са чувствени ВОДНИ знаци. Сигурно знаеш, че водните знаци са чувствителните, нежните и лиричните. Тоест, ще се наблюдава страстта на Скорпиона и чувствената предпазливост на Рибите.
Друг път ще ти пиша много по-обширно Very Happy

Отговорете с цитат
Мнение  
Благодаря ти, Brizeida, че си ми отговорила на въпроса, макар и така уморена и жадна за сън !!! Very Happy Very Happy Very Happy
Наистина, всичко, което си написала е точно така. Емоционалността у мен е в такова количество, че понякога не знам дали това е предимство, или недостатък. Имало е моменти, в които ми е пречела да разсъждавам трезво. Sad
Ще чакам, след като си починеш хубавичко, да ми напишеш още нещо, за което ще съм ти безкрайно благодарна Smile

Забелязвате ли как тук от ден на ден става все по - забавно и интересно !? Чувствам се сред истински приятели Exclamation

ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ И ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ !

Отговорете с цитат
Мнение  
Iryl написа:
Имам въпрос тогава. След като моят асцендент е Дева, какво трябва да очаквам? Суетене относно външния вид? Перфекционизъм? Или може би асцендентът е най-добрата половинка за мен?!

Асцендент в Дева

Водещи лични качества: работохолизъм, комуникативност и стил

Девиз “Всяко правило си има изключение, но при другите”

Хората с Асцендент Дева имат интелигентно и резервирано излъчване, жива мимика, внимателни и аналитични. Първоначалният им досег с нова среда ги кара да се опитват да я поставят в свои категории. Те са предпазливи, но доверието им може да бъде спечелено сравнително лесно. Притежават отличителното качество да се задълбочават в детайлите, да търсят асоциации и връзки между нещата, имат добре развито символно мислене и понякога любознателността им граничи с неделикатното любопитство. Критичният им маниер на общуване може да им изгради имидж на студени, самомнителни и праволинейни хора, със слаба способност да съчувстват на околните. В действителност те се впечатляват лесно и умът им винаги се занимава активно с ежедневните дейности. Стремят се строго да следват свои личен ритъм и ред, предпазвайки се от пропуски, маниер, който ги мобилизира и ги прави уверени.
Те са твърде променливи в общуването си с околните и обикновено реагират според човека - могат да бъдат както крайно галантни, така и хапливи и критични. Емоционалното общуване е най-слабата им страна и изпитват трудности да изразяват чувствата си, разчитайки основно на разбирането на околните и на тяхната прозорливост. Самите те са крайно остроумни и способни на детайлен и задълбочен анализ, успявайки да уловят същностното. Аналитичната им мисъл им помага да бъдат добре организирани, с установени ясни приоритети, които следват неотклонно, праволинейни и упорити. За някои те могат да се сторят скучни и неатрактивни.
Трудно правят компромиси с принципите си и следват определен ред, дори когато това не е необходимо. Едно от основните им черти е че са силно ангажирани с поддържането на добрия си външен вид. Чувствителни са към всеки телесен дискомфорт и обръщат голямо внимание на здравето си, като с напредване на възрастта това може да се превърне в самоцел. По отношение на външния си вид са безпределно суетни до най-малкия детайл, често прибягват до козметични корекции, спазват строги и редовни диети, подбират храната си, занимават се със спорт, ориентирани са към здравословен начин на живот. За щастие повечето от тях по природа са със слаба и стройна фигура и дори понякога да дадат воля на апетита си, това не им се отразява. Повечето от тях имат и изострен усет за чистота.
По природа хората с Асцендент Дева са притеснителни и се терзаят излишно за много неща, дори без основателна причина, особено, когато попаднат в нова ситуация. На тях винаги може да се разчита да забележат малките детайли, които убягват на другите. Поради вродения им усет към детайла те могат да бъдат добри математици, моделиери, фотографи и анализатори.
Самите те са склонни да помагат и да бъдат в услуга на другите, но изпитват трудности да отделят личния си интерес от общия, което може да стане причина да развалят отношенията си с хората, на които държат. Веднъж преодоляна тяхната резервираност, те са хора, който могат да дадат много от себе си.
Те винаги се посвещават на занимание, което може да им даде максимална независимост и свобода на избор, така че сами да определят рамките, в които да се развиват. Поради капризният им характер и склонността им към перфекционизъм могат да изглеждат често излишно взискателни. Веднъж спечелени за приятели обаче, те са всеотдайни и постоянни.
Известни личности с Асцендент Дева : Брус Уйлис, Мадона, Том Крус, Киану Рийвс, Софи Марсо, Шарън Стоун, Никола Саркузи, Кърт Кобейн, Джони Холидей, Моцарт, Том Ханкс, Кевин Костнър, Орнела Мути, Джон Малкович, Уди Алън, Пол Маккартни, Николай Коперник, Шарл Бодлер, Уолт Дисни, Ги дьо Мопасан, Силвио Берлускони, Дейвид Копърфийлд, Чърчил, Вивалди, Лино Вентура, Марлене Дитрих.

Мнение  
Universe искам да те попитам нещо!!!!

Понеже ти на една място казваш "Забелязал съм че ако знака на Асцендента се наблюдава във външния вид, той присъства по ярко и в характера на човека, и в съдбата му." искам да те питам как се проявява зодиакалния знак във външния вид? Тоест може ли да се каже, че за всеки знак си има определена визия? Много интересно ми стана... Arrow

Мнение външен вид 
Да, определено за всеки знак има външен вид

А външния вид на човека се определя като комбинация от знаците на АСЦ, Слънцето, Луната в по-малка степен, планети близо до асцендента, или в точен аспект с него

Разбира се трябва да прибавим и расовите белези, и влиянието на наследствеността

Има и още един фактор и той е начина на живот на човека, знаете например че на алкохолиците това им е изписано на лицето

Мнение  
Така...аз като един скорпион с асцедент овен и луна във везни...какво точно трябва да представлявам в първите 5минути, след няколко дни и..след един месец???

Интересно ми е до колко впечатлението , което оставям на първа среща е погрешно..и...до колко същността ми е повлияна най-силно от кой точно знак..
Аз лично се чувствам като скорпион..Искрена съм и пряма като овен(в смисъл,че с годините все по-трудно премълчавам нещата, които смятам за очевидни и важни..), но пък..уж гледам да го правя тактично..От друга страна..с годините ставам все по-отворена към хората..т.е..ако като дете съм била мълчалива и по-скоро съзерцателна, сега говоря значително по-свободно за себе си.. Как точно ми влияе везните??Понеже..честно казно не познавам добре тази зодия..(т.е. нямам наблюдения върху хора от нея..)

Благодаря ви предварително

Отговорете с цитат
Мнение  
Към Точица и нейното питане за асцендент "Везни"! Дъщеря ми има същия, наблюдавала съм този асцендент при трима-четирима човека, при някои още от раждането им. Независимо от пола и всички други позиции в хороскопа, този асцендент винаги дава обаятелна, хармонична, с позитивно излъчване външност: добре построена структура на тялото, мило лице, очароващ маниер на общуване... Иначе казано, когато видиш човек с асцендент "Везни", първите пет минути усещаш, че е хубав, а през следващите интервали от по пет минути осъзнаваш, потвърждаваш и се убеждаваш, че това е красив човек!!! Smile Виждала съм две бебета, току-що "приземили" се, новородени, с този асцендент - за разлика от обичайното смръщено, сбръчкано изражение на 98% от бебетата веднага след раждане, тези са поразително оформени, с ясна физиономия, "красиви бебета"!!! Дори ако човекът има някакъв физически дефицит /недъг/, този асцендент се усеща отново като "хубав"!!! За психологическото тълкуване на знак "Везни" на асцендента е необходимо да се знаят другите позиции в хороскопа, но що се отнася до "външното" изражение, поне за себе си съм убедена, че "Везни" е знакът на красавиците и красавците. Shocked Embarassed Razz

Напишете отговор Страница 1 от 3
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети