|
Страница 1 от 3
|
| Автор |
Съобщение |
la_fille_du_soleil
наблюдател

|
 Асцендент и интереси
Чела съм, че асцендентът влияе на интересите ни и по-специално на избора на професия...От наблюдения бих казала, че е вярно, а и за мен самата е така - професията ми отговаря на асцендента ми...НО Слънцето и асцендента ми са в квадрат  и не мисля, че професията ми отговаря и е в хармония с личността ми  (( Да, интересно ми е това, с което се занимавам, но...
Интересно ще ми бъде да разбера вашето мнение за професионалния избор и за удовлетвореността (кое влияе на в най-висока степен на нашата удовлетвореност -Слънцето, Асцендентът, Луната или някои по-специални аспекти...?)
|
| Съб Фев 03, 2007 11:06 pm |
|
 |
alcheto
любител астролог

|
 kak vliae aszedenta?
Moia aszedent e lav i kakvo ot tova!
|
| Нед Фев 04, 2007 11:21 pm |
|
 |
xera
новопостъпил

Местожителство: gr.Sofia
|
 как да определя асцедента си око не знам точния час
Здравейте , как може човек да определи асцедента си ако не знае точния си час на раждане? Моята майка преди да почине ми е казвала че ,съм се родила сутринта рано но в колко часа незнам? Ако някой знае нещо по въпроса моля пишете.
|
| Вто Фев 06, 2007 10:44 am |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
 ре
Здравей,Хера! Много те моля първо да си смениш аватара, защото този е моят. Не че имам собственическо чувство, но има все пак някакви правила. Аз съм се регистрирала преди теб с него.
А сега на въпроса ти: за избор на професия/ поне от книгите които съм чела/ се гледат 6 и 10 домове,както и в кой дом се намират техните управители/господари/. Има значение също и знака на асцендента и местонахождението на неговия управител.
|
| Вто Фев 06, 2007 5:56 pm |
 |
 |
Skarlet60
астро гуру

|
 re
PS Забравих да кажа, че за определянето на асцендента се иска точен час, защото съществуват и градуси, които са от значение.
|
| Вто Фев 06, 2007 5:59 pm |
 |
 |
Skarlet60
астро гуру

|
 re
|
| Вто Фев 06, 2007 9:35 pm |
 |
 |
tochitsa
любител

Местожителство: София
|
На мен също ще ми е интересно ако някой знае повече по този въпрос..
Аз съм СКОРПИОН с асцедент в ОВЕН и луна във ВЕЗНИ
Имам МЕРКУРИЙ и НЕПТУН в Скорпион,
ВЕНЕРА,ЮПИТЕР,УРАН и ПЛУТОН в Дева
МАРС в Козирог
САТУРН в Овен
Какво изобщо означава това на астрологичен език..?
_________________ Краси - Зодия СКОРПИОН, асцедент ОВЕН, луна ВЕЗНИ
"Който иска нещо, намира начин, който не иска-търси оправдание"
|
| Сря Фев 07, 2007 9:45 pm |
|
 |
Brizeida
наблюдател

|
Моите интереси са доста разнообразни и по това повече приличам на Слънцето си *Стрелец*, отколкото на асцедента си *Близнаци*. Но пък МУЗИКАТА е моя живот и искам да бъда певица страшно много, дори това да ми е само хоби---отделно от основната професия. НО ВИНАГИ, през целия ми досегашен живот, съм искала това- да се занимавам с музика, но да съм певица, не инструменталист. Свирих 7 години на пиано, но не е страстта ми. А уж казват, че ЗА АСЦЕДЕНТА МИ БЛИЗНАЦИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАМ ИНТЕРЕС КЪМ МУЗ. ИНСТРУМЕНТИ, защото имало много потенциал в Близнаците за инструменталисти!
Но има нещо друго=-аз по пиано бях много добра, но това не ми беше страстта! Значи потенциала за инструмент го имам от Близнаците *ако вярваме на това*, но пък за пеенето откъде идва? Учителката ми казва, че имам страшно голям потенциал и талант за пеене! Обаче аспектите ми не говорят ТОЧНО за пеене...Говорят за артистичност, даже Меркурият ми *не помня сега къде беше* говорел за актьорски талант повече
|
| Сря Фев 07, 2007 10:17 pm |
|
 |
alcheto
любител астролог

|
|
| Съб Фев 10, 2007 3:20 pm |
|
 |
Universe
любител

|
Brizeida,
За пеенето е важно Венера да е добре поставена в хороскопа, да има добри аспекти
А за свиренето - да, Меркурий е фактора
За слуха при музикантите пък е важно и Сатурн да е силен.
А Стрелеца по отношение на музиката дава широта и обем на гласа, пееш без услие вероятно
_________________ Всяко нещо съществува с определена цел, като част от съвършения разум - Вселената
|
| Съб Фев 10, 2007 3:44 pm |
|
 |
Brizeida
наблюдател

|
Universe написа:Brizeida,
За пеенето е важно Венера да е добре поставена в хороскопа, да има добри аспекти
А за свиренето - да, Меркурий е фактора
За слуха при музикантите пък е важно и Сатурн да е силен.
А Стрелеца по отношение на музиката дава широта и обем на гласа, пееш без услие вероятно 
Da, mnogo si prav Пея без особено усилие А нямам особени аспекти за пеене...което е странно! Венера ми е в Стрелец също, както и Слънцето
Меркурий няма аспекти с Луната, нито с Венера, което значи, че не съм с ГЕНИАЛНИ способности за пеене, но пък самия факт, че Слънце И Венера са ми в Стрелец, говори, че наистина гласът ми е цветен и има приятен обем *г-жата ми го казва, а тя е номер 1 *
При мен има странно струпване на много планети в Козирог, което наистина ми е доста необясним аспект, защото не мисля, че ми влияе по някакъв начин- нямам нито едно качество на Козирог, освен това ги смятам за големи сухари, а аз определено не съм такава Но виж: Меркурий, Сатурн, Нептун и Уран са ми в Козирог. Това обаче били аспекти, които всеки , който е роден между 88-90 ги има. Просто не схващам по какъв начин ми действат, даже се дразня, че е такова голямо струпване на Козирог, защото определено нямам нищо от Козирог, и се радвам много за това Но тогава по какъв начин влияят тези планети?
музикален слух имам страшно добър, признаха ме някои известни музиканти, но няма да споменавам кои са Още от малка си го имам---- Сатурн обаче, както разбрахте вече, ми е в Козирог- какво музикално имат Козирозите? Точно заради тези несъответствия се чудя как е възможно толкова Козирог да имам в картата си, а по никакъв начин да не показвам качества на Козирог *и слава на Буда, за пореден път да кажа*
|
| Съб Фев 10, 2007 3:54 pm |
|
 |
Universe
любител

|
Както писах по горе, за добрия слух е важно Сатурн да е силен
А щом е в Козирог, значи е на трон, т.е най-силен
Още повече че и Меркурий ти е в Козирог. В музиката това да способност на чуваш не само тоновете, но и полутоновете, т.е няма опасност да пееш фалшиво
Венера в Стрелец - верояно харесваш да пееш поп и естрадна музика на чужди изпълнители
Щом венера е с Стрелец е важно дали има хубав аспект с планетата управител на Стрелеца, Юпитер
А от Козирога имаш вероятно и голяма доза амбициозност, която съчетана с ведростта и излъчването на Стрелеца е гаранция за успех. В музиката или живота, или и в двете
А пък и тази година Юпитер преминава през знака на Стрелеца, което показва че някакво щастливо събитие ще те споходи скоро...
_________________ Всяко нещо съществува с определена цел, като част от съвършения разум - Вселената
|
| Съб Фев 10, 2007 4:07 pm |
|
 |
tochitsa
любител

|
Какво означава факта,че имам толкова много планети в ДЕВА???
|
| Вто Фев 13, 2007 11:38 pm |
|
 |
azalea
любител

|
tochitsa написа:Какво означава факта,че имам толкова много планети в ДЕВА??? 
Означава,че имаш стелиум.Стелиум е,когато три или повече планети се намират в един и същи знак,като може първата да прави съвпад с втората и втората с третата,но първата и третата да не са в съвпад,или пък всичките да са в съвпад.От голямо значение е дома,в който попада стелиума,както и аспектите,които сключва.Това определя върху коя област от живота ти има влияние.Важно е също кои планети влизат в него.
_________________ "And in the end the love you take is equal to the love you make."
|
| Сря Фев 14, 2007 5:12 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
|
| Сря Фев 14, 2007 9:27 pm |
 |
 |
tochitsa
любител

|
Асцендент в Овен 6°33'
Слънце в Скорпион
8°26'
Луна в Везни
28°54'
Меркурий в Скорпион
8°36'
Венера в Дева
22°05'
Марс в Козирог
7°00'
Юпитер в Дева
2°00'
Сатурн в Овен
6°52'
Уран в Дева
27°26'
Нептун в Скорпион
23°30'
Плутон в Дева
22°04'
Май това е всичко, което знам...всъщност..това е според този сайт ..
А иначе..от друг един сайт имам:
http://astro.tondy.com/tmp/image/10932_1_39786-18.59.12.bmp
Хирон 25°33' в РИБИ
Северен възел 27°12' в ОВЕН
Лилит 4°27' в ТЕЛЕЦ
Има и разни други неща, но не знам как да ги пейстна..
Планета - знак
1 6°34' Асц в овен
7 8°27' слънце в скорпион
7 28°54' луна във везни
7 R 8°37' меркурий в скорпион
6 22°06' венера в дева
10 7°00' марс в козирог
6 2°00' юпитер в дева
1 R 6°52' сатурн в овен
6 27°26' уран в дева
8 23°30' нептун в скорпион
6 22°04' плутон в дева
12 R 25°33' хирон в риби
1 R 27°12' северен възел в овен
1 4°27' лилит в телец
Дом - куспид
Asc 6°34' овен
2 17°08' телец
3 12°36' близнаци
IC 3°17' рак
5 24°32' рак
6 22°04' лъв
Dsc 6°34' везни
8 17°08' скорпион
9 12°36' стрелец
MC 3°17' козирог
11 24°32' козирог
12 22°04' водолей
Аспект - орбис
-0°08' марс квадрат сатурн
+0°01' венера съвпад плутон
+0°10' слънце съвпад меркурий
-1°26' слънце секстил марс
-1°36' меркурий секстил марс
-1°42' луна опозиция северен възел
-3°28' плутон опозиция хирон
-3°27' венера опозиция хирон
-1°53' уран опозиция хирон
+1°26' нептун секстил хирон
+2°02' нептун тригон хирон
+1°24' венера секстил нептун
-3°06' луна секстил юпитер
+5°22' уран съвпад плутон
+5°20' венера съвпад уран
-2°33' марс тригон лилит
+5°00' марс тригон юпитер
-3°55' уран секстил нептун
-2°26' юпитер тригон лилит
+6°26' слънце секстил юпитер
-3°59' слънце опозиция лилит
Момичета..ще се радвам да разбера какво значи всичко това според звездите...Благодаря ви предварително
|
| Сря Фев 14, 2007 10:24 pm |
|
 |
azalea
любител

|
tochitsa написа:
Момичета..ще се радвам да разбера какво значи всичко това според звездите...Благодаря ви предварително
Ами хайде да опитам аз да кажа нещо  Ти си много деен човек.Живееш доста интензивно и рядко си в покой.Имаш силно изразена индивидуалност,хората твърдо или те харесват,или не,а на теб също силно ти действа първото впечатление...Марс е управител на хороскопа ти и планета на фокус,т.е.той е от голямо значение.В екзалтация е по знак и по дом.Много добър организатор си,стремиш се към успеха и работиш с изключителна мотивация и желание.Сатурн е в съвпад с асцендента ти и също е важен в картата ти,макар че 1-ви дом е символично падение за него,т.е.трудно положение,но ти дава отговорност и сериозност в работата.Вероятно имаш повишени изисквания към себе си и другите,но пък си верен приятел.Нисичка ли си?Ретрограден Сатурн значи и карма от предишен живот,която трябва да отработиш в този.С Марс са във взаимна рецепция и точен квадрат,който те подтиква към действие и ограничава неразумния ти понякога ентусиазъм с мъдрост и отговорност.Така...Въпросът ти за планетите в Дева...Девата е интерсептирана в 6-ти дом,който има отношение към професионалната реализация(вида работа,която вършиш,и как точно).Другите два са 10-ти и 2-ри.Тоест това е едно от значенията им.Много съм любопитна каква професия упражняваш.Според мен би могло да е нещо свързано със здравеопазване или алтернативна медицина,нови методи на лечение,или пък много се интересуваш от тези неща,както и от новостите в тях.Имаш отлична интуиция.Със сигурност обичаш работата си и не се страхуваш да поемаш отговорности,свързани с нея.Може би си дори на някаква ръководна длъжност с този Марс в 10-ти дом  Не вярвам да си чиновник,макар че сигурно работиш все пак в социалната сфера.Прилагането на законите в някаква форма също май е вариант  Ти ще кажеш,аз все пак съм абсолютен лаик  Интересно занимавала ли си се някога сериозно със спорт?Има и много други неща,които могат да бъдат казани,но бих искала да се включат и други...Поздрави
_________________ "And in the end the love you take is equal to the love you make."
|
| Чет Фев 15, 2007 5:13 pm |
|
 |
tochitsa
любител

|
Уау...астрологията е голяма работа..Повечето неща са верни..т.е...са точни за мен..
Значи..за всички нешприятности, дето трябва да преживявам в живота си .трябва да благодаря на Сатурн..Карма от минал живот..Преди години ходих на астролог и дамата ми каза,че някога съм била много властен човек, който не се е съобразявал с нуждите и желанията на другите(доста жесток) и..сега в този живот трябвало да се науча да се справя с това..като ми е дадено други хора д аме подтискат, а аз трябвало да го преодолея..  ..Не знам до колко правилно съм го запомнила..но..явно има нещо общо с този Сатурн..
164см съм.. Иначе като цяло винаги съм била дребна..т.е..след раждането на 4-те деца и въпреки наближаването на 40г все още съм 50кг..
За Девата..ХМ..По професия съм строителен инжинер..ОБАЧЕ...никога не съм се занимавала с това.Не защото не ми харесва или не ми е интересно...(както се сещаш, бях най-добра като студентка  ...това по повод повишените изисквания към себе си..),но..завърших в неподходящо време..и макар да имах възможност да започна работа в друг град по специалността си, съпругът ми не пожела д аме последва там..Та...аз като човек, който поставя семейството пред кариерата(колкото и да обичам да работя и да не мога да стоя без работа..) се наложи да се откажа от тази реализация..
ВИнаги съм се занимавала със собствен бизнес..Понякога съм се изкушавала да стана наемен работник, НО.. бях прекалено добра във всичко и..работодателите се плашеха от това(невероятно, но факт..)та..така и не пожелаха да ме наемат в малкото случаи, когато аз съм решавала,че искам това..
Каква професия упражнявам? Била съм продавачка в магазин..Е..продавачка е силно опростено..понеже магазините бяха повече от един , а аз все пак се занимавах освен с пряката продажба със стратегията им, с доставките, с обучаването на персонала..и.с всичко  При това успешно..Клиентите бяха доволни и ме обичаха..и..казваха,че идват да си пазаруват в магазина специално заради мен..Познавах всички, знаех всичко за тях..(те споделяха с мен..)..Бях и психотерапевт и съветник и...какво ли не за тях..т.е..продавачка е силно опростено за това, което правех.
После..се преориентирах
Реших,че бих могла да се занимавам и с друго
Та..се обърнах към средното си образование..и.започнах да се занимавам с електроника..в собствена фирма..(това последните години..)
За здравеопазването..- мисля,че здравето е най-ценното , което имаме.Благодаря на звездите,че са ме дарили с добро здраве.Не съм хипохондричка.Но определено, ако се налага да се лекувам или да лекувам децата си, предпочитам алтернативна медицина, пред алопатична..Фен съм на хомеопатията..
Не работя в социалната сфера, но..макар и управител на фирмата , хората които работят в нея много ме уважават и с удоволствие работят за мен..В известен смисъл имам някакъв социален метод на управление, понеже...се грижа повече за интересите на служителите си и партньорите си, отколкото за своите..(е..гледам да не е в мой ущърб де..)
Защо спорт?
Не..не съм спортувала сериозно..Спортна натура съм..Винаги съм била най-добра по физическо...Бях най-бързо, скачах най-високо..Пластична съм..(все се каня да се занимавам с йога, но май не му е дошло времето..).....Занимавала съм се с балет .. Обожавам туризма..Издържам на големи преходи в планината (доставят ми удоволствие)..Но...не съм спортувала..
Плувам като удавник(цитирам приятел от ученическите години)
Не успях да стана добра и на тенис (като студентка имах такова физическо..)
Иначе карам зимни кънки и ски..
А как ми се отразява луната във везни?
|
| Чет Фев 15, 2007 8:37 pm |
|
 |
tochitsa
любител

|
azalea написа:Има и много други неща,които могат да бъдат казани,но бих искала да се включат и други...Поздрави 
Благодаря ти azalea за тълкуването на хороскопа..
|
| Чет Фев 15, 2007 8:39 pm |
|
 |
dhalsim33
наблюдател

Местожителство: Sofia
|
 wow
Azalea би ли разтълкувала и моята карта?  ще ми е много полезно и интересно да разбера какво означава,и може би ще ми се изяснят някои неща (а те са много заради луната в риби доколкото знам  )благодаря ти предварително
20.06.1984,3:45 a.m.
хирон - 5 25' - близнаци
раху - 5 28' - близнаци
лилит - 21 22' - риби
Асцендент - Телец в 28°00' градус
Слънце 28 53' Слънце в Близнаци
Луна 13 12' Луна в Риби
Меркурий 25 05' Меркурий в Близнаци
Венера 0 00' Венера в Рак
Марс 11 42' Марс в Скорпион
Юпитер 9 18' r Юпитер в Козирог
Сатурн 10 08' r Сатурн в Скорпион
Уран 10 50' r Уран в Стрелец
Нептун 0 05' r Нептун в Козирог
Плутон 29 25' r Плутон във Везни
Слънце съвпад Меркурий (орбис - 3° 48')
Слънце съвпад Венера (орбис - 1° 06')
Слънце опозиция Нептун (орбис - 1° 11')
Слънце тригон Плутон (орбис - 0° 31')
Луна тригон Марс (орбис - 1° 30')
Луна секстил Юпитер (орбис - 3° 53')
Луна тригон Сатурн (орбис - 3° 03')
Луна квадрат Уран (орбис - 2° 21')
Меркурий съвпад Венера (орбис - 4° 55')
Меркурий опозиция Нептун (орбис - 5° 00')
Меркурий тригон Плутон (орбис - 4° 19')
Венера опозиция Нептун (орбис - 0° 04')
Венера тригон Плутон (орбис - 0° 35')
Марс секстил Юпитер (орбис - 2° 23')
Марс съвпад Сатурн (орбис - 1° 33')
Юпитер секстил Сатурн (орбис - 0° 49')
Нептун секстил Плутон (орбис - 0° 39')
|
| Чет Фев 15, 2007 11:38 pm |
 |
 |
|
|
В момента е: Вто Сеп 07, 2010 8:14 am | Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
|
Страница 1 от 3
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|