|
Страница 1 от 4
|
| Автор |
Съобщение |
shushi
любител

Местожителство: София
|
 Здраве и красота.....И астрология
Коя зодия държи най - много на здравето, вътрешната и външната красота?
Има ли храни според зодиите (аз четох някъде преди време, но съм забравила къде..)
Здравни съвети, който може да дава  
|
| Сря Фев 07, 2007 8:37 am |
|
 |
Brizeida
наблюдател

|
 Re: Здраве и красота.....И астрология
shushi написа:Коя зодия държи най - много на здравето, вътрешната и външната красота?
Има ли храни според зодиите (аз четох някъде преди време, но съм забравила къде..)
Здравни съвети, който може да дава   
Зодия Жена
Ами,,,да...така си е. Повечето жени , без значение коя зодия са, държат страшно много на красотата. Но И на вътрешната, И на външната по мои наблюдения държат момите от зодиите: Водолей, Везни и Стрелец. Това е по наблюдения, не защото аз съм Стрелец го казвам, а защото имам възможността да наблюдавам много Стрелци всеки ден, както и да се интересувам от астрология достатъчно, за да правя изводи и върху другите зодии
На здравето най-много държат приятелите ми Близнаци.
|
| Сря Фев 07, 2007 10:57 am |
|
 |
La_Perla
новопостъпил

|
Всяка от отделните стихии усвоява по различен начин
калориите, има различни начини на хранене.
Огнените зодии - Овен, Лъв, Стрелец се подлагат по-лесно на
диета, тъй като техният организъм усвоява по-лесно калориите. За
тях са за предпочитане диети, сьдьржащи много въглехидрати.
Земните знаци - Телец, Дева и Козирог се затрудняват при
свалянето на килограми, тъй като се оставят да "изкипят" преди да
предприемат диета. Понеже и без това отслабват трудно, за тях са
за предпочитане диети с "изчисляване на калориите", защото
ограничават количеството храна, което могат да усвоят и по този
начин свикват да ядат по-малко от преди.
Въздушните знаци - Везни, Близнаци и Водолей - лесно свалят
килограми, защото изразходват много енергия, тъй като са нервни
хора и много се движат. Естествено не напълняват лесно и за тях
са за предпочитане диети с "изчисляване на калориите", но храната
трябва да се разделя на много части и да се яде на много пъти.
Добре би било да заменят лошите мазни храни с по-лесно смилаеми,
здравословни и нискокалорични.
Водните знаци - Рак, Скорпион и Риби - губят и трупат
килограми много лесно, тъй като техният проблем не е
затлъстяването, а задържането на течности. За тях за предпочитане
са диетите с "изчисляване на калориите", които започват с един
ден и диета само с течности. Течният ден кара стомахът да се свие
- нещо, което спомага за свалянето на килограмите.
Ако сте зодия Овен, започнете вашата диета във вторник.
Храните, които трябва да преобладават са: прясно месо, плодове и
зеленчуци. Трябва да пиете поне по осем чаши вода на ден.
Полагайте усилия да се храните бавно и да се съсредоточавате във
вашето ядене.
Ако сте Телец, започнете вашата диета в петък. Преобладаващи
храни: черница, зърнени храни, вино. Започнете като се
ограничавате от всичко тлъсто във вашите порции.
Ако сте Близнаци, започнете вашата диета в сряда. Храните,
които трябва да преобладават са: зелени зеленчуци, пиле и изобщо
храни, съдържащи много витамин Б-комплекс и произведени от
растения. Трябва да ядете по малко, но много пъти на
ден.
Ако сте Рак, започнете в понеделник. Трябва да преобладават
храни с морски произход и мляко. Не забравяйте, че един единствен
ден трябва да бъдете само на течности и на една таблетка
поливитамини. Ограничете захарта, съдържащите скорбяла храни,
тлъстините и ... солта.
Ако сте зодия Лъв, започнете вашата диета в неделя. Храните,
които трябва да доминират са: канела, цитрусови плодове и билкови
извари (различни видове чай). Избягвайте да ядете извън къщи.
Ограничете солта, тлъстините и коктейлите преди хранене.
Ако сте зодия Дева започнете в сряда. Храните, които трябва да
преобладават са: зеленчуци, пресни плодове, зърнени храни, млечни
произведения и сухи плодове (фъстъци, бадеми, лешници и др., но
без да прекалявате с тях). Ограничете тревогите си и не
пренасяйте проблемите си на масата.
Ако сте зодия Везни, започнете в петък. Храните, които трябва
да преобладават са домати, праскови и мента. Преди да започнете
диетата поканите някой ваш добър приятел. Никога не пропускайте
закуската. Яжте по-малко след 14 часа и правете гимнастика.
Ако сте зодия Скорпион, започнете вашата диета във вторник.
Преобладаващи храни: риба, раци и краставици. Ще свалите
килограми, когато Луната намалява. Ограничете пиенето и се
занимавайте с гимнастика. И разбира се, не забравяйте, че всяка
водна зодия трябва да започне първия ден от диетата с течности.
Ако сте Стрелец, започнете в четвъртък. Храната, която трябва
да преобладава е печено, луковични зеленчуци. Не отлагайте
диетата за следващия четвъртък. Отдавайте предпочитанията си на
екзотични ястия без много калории и разбира се, не пропускайте
възможността за гимнастика и всякакъв вид спорт.
Ако сте Козирог, започнете вашата диета в събота. Храните,
които трябва да преобладават са: картофи, спагети, спанак.
Витамин Ц също ще ви помогне да свалите килограми. Занимавайте се
със спорт и не се разочаровайте, ако в даден престанете да
отслабвате. Ще бъдете възнаграден по-късно.
Ако сте Водолей, започнете в събота. Преобладаващите храни са
сурови зеленчуци, пресни и сушени плодове, сухи и замразени
храни. Не забравяйте, че сте стабилна зодия и затова не губите
лесно килограмите, които сте натрупали. Ще се наложи да промените
изобщо вашите навици на хранене.
Ако сте Риби, започнете в четвъртък. Храните, които трябва да
преобладават са маруля, пъпеш, краставица и риба. Избягвайте
храни, които могат да причиняват алергии, защото сте уязвим в това
отношение. Внимавайте винаги колко и какво ядете. Не забравяйте
разходките и плуването, особено ако ако сте в "дупка".
Ето малко информация, свързана със зодиите, диетите и подходящи храни  а сега кажете дали описанията, отговарят и за вас
|
| Сря Фев 07, 2007 9:58 pm |
|
 |
shushi
любител

|
Земните знаци - Телец, Дева и Козирог се затрудняват при
свалянето на килограми, тъй като се оставят да "изкипят" преди да
предприемат диета. Понеже и без това отслабват трудно, за тях са
за предпочитане диети с "изчисляване на калориите", защото
ограничават количеството храна, което могат да усвоят и по този
начин свикват да ядат по-малко от преди.
Пфуу колко си права.. Става наистина бавно, освен когато гладувам..Тогава си свалям стабилно по кило, кило и половина на ден, ама то с глад нищо не става  А ние Козирозите сме зодията която най-малко обръща внимание на здравето си, поне такива са моите впечатления. Някак си сме малко небрежни и си мислиме, че всичко ще се оправи ей така от самосебе си... Но мисля, че сме естети и държим особено много на вътрешната красота. За външната... Най-много държим за собствената си, другите не ни правят чак кой знае какво впечатление.
_________________ Имам Родина, имам народ,
имам и вяра, имам живот,
имам надежда, имам съдба,
имам куража за тая борба!
|
| Сря Фев 07, 2007 11:09 pm |
|
 |
La_Perla
новопостъпил

|
 и аз съм земен знак(дева) и също си мисля, че свалянето на килограми ще ми бъде доста трудно, въпреки , че досега не ми се е налагало за щастие  така си мисля, защото не мога/или не искам да си наложа да правя най-обикновенни упражнения или да ходя на фитнес, а представям си и диета да пазя..ужас..направо невъзможно ми се струва  а пък държа все пак да изглеждам добре...но наистина си мисля, че вътрешната красота е по-важна и ако я има то тогава се чувстваш и външно красив и със самочувствие
|
| Чет Фев 08, 2007 2:48 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Факторите, определящи здравето на човека, както и предразположението към определени заболявания могат да се анализират в Наталната карта. Това е доста обширна тема, тъй като за всеки фактор може да се напише цяла книга, затова, ще представя схематично най-важните фактори, определящи здравето, в Радикалния Хороскоп.
1. Съотношението на четирите елемента - Огън, Въздух, Вода и Земя. Човекът е микрокосмос и носи в себе си проявлението на четирите космически енергии - Огън, Въздух, Вода и Земя. Балансът на тези енергии в човешкото тяло определя неговото здраве и предразположеност към определени заболявания. Огъня се свързва с жизнената енергия, Въздуха отговаря за връзката между органите и нервната система, Земята е свързана с костната система, солите и минералите, а Водата отговаря за всички течности в организма, включително ендокринната и лимфната системи. С един общ поглед към Наталната карта може да се види енергийния баланс и липсата или излишъка на определени елементи в хороскопа., съотношението между Ин и Ян енергии.
2. Положение на Слънцето.
на трон в екзалтация в заточение в падение
в знак: лъв овен водолей везни
Добре разположеното Слънце по знак, дом и аспекти, дава жизнена енергия, воля, сили и виталност. Човек се възприема като личност едва, когато осъзнае своя “АЗ” ( своята идентичност) и възможността да изразява себе си. Най-добре Слънцето е поставено в Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, изразява креативност и творчество, това, което оставяме след себе си. Слънцето управлява “мотора” в човешкото тяло - сърцето, сърдечно-съдовата система, гръбначния стълб. Силното Слънце е способно да преодолява трудностите и ако е добре аспектирано е една от най-важните предпоставки за добро здраве. Това не означава автоматично, че хората със Слънце примерно във Везни или Водолей ще имат здравословни проблеми, а че трябва да се съобразяват със спецификата на проявление на Слънчевата енергия в съответните знаци и домове. Напрегнатите аспекти на зловредните планети към Слънцето намаляват или блокират неговата жизнена енергия. Това се отнася също и за Слънцето в Огнени знаци, когато е наранено от малефици.
3. Положение на Луната.
на трон в екзалтация в заточение в падение
в знак: рак телец козирог скорпион
Луната изразява нашите подсъзнателни реакции и емоционални нужди.
Първите усещания на детето са свързани с майката, с топлината и сигурността
на майчината прегръдка, с първичното чуство на глад и жажда, много преди да сме осъзнали собственото си Аз (Слънцето). Луната символизира майката, съпругата или жената, която предпочита един мъж. Майката (или нейната липса) оставя траен отпечатък върху емоционалното и душевно развитие на детето, което може да се види от положението на Луната в Радикса. Според знака и дома, описва чуствата, които изразяваме най-лесно. Луната отговаря за храносмилателната система и процеса на трансформация на хранителните вещества, управлява водния баланс, контролира репродуктивния процес при жените. Тя е един от най-важните фактори, определящи здравето, особено в женския хороскоп. Хармоничните аспекти между Луната, Слънцето и Асцендента са от решаващо значение за доброто здраве. Когато Слънцето и Луната са в напрегнат аспект, то човек не възприема мъжкото и женското начало в себе си, като едно цяло, трудно разбира и противоположния пол. Ако Луната получава напрегнати аспекти от злосторните планети, това я наранява, независимо къде се намира по знак и дом, храносмилателната система не функционира правилно, а психическото състояние е нестабилно. Възможни са проблеми с репродуктивния процес при жените.
4. Асцендента и Първи дом на хороскопа.
Асцендента е изгряващия знак в момента на раждането и определя ролята, която изпълняваме в семейството и обществото. Ако има напрегнат аспект между Слънцето и Асцендента се получава разрив между същността (идентичността) и фасадата (ролята), а човек може да има усещането, че не го разбират и оценяват достатъчно. Тази дисхармония често води до лична неудовлетвореност и като че ли човек не се чуства на мястото си. Асцендента е началото на 1-ви дом от хороскопа, по който се дефинира физическото тяло, темперамента и здравето. Управителя на 1-ви дом и планетите в него ще ни сигнализират за нашата физическа уязвимост.
5. Четвърти, Шести, Осми и Дванадесети домове.
Четвърти дом от хороскопа ще покаже има ли наследствени заболявания, които биха се проявили в определен момент от живота. Шести дом отговаря за симптоматиката на заболяването, Осми дом е свързан с операциите, кризисните моменти и възможностите за преодоляването им. Дванадесети дом, дава информация за психически заболявания и продължително болнично лечение. Анализа на 6-ти, 8-ми и 12-ти дом в прогностичните карти (Солар, Транзити и т.н.), ще ни посочи здравословното състояние в определен момент от живота.
6. Изгорени и Неаспектирани планети.
Изгорени планети са тези, които се намират в съвпад със Слънцето при орбис от 17 минути до 3 градуса, които се оказват изгорени от неговите лъчи. Между Астролозите има различни становища за това разстояние, някой приемат по-голям орбис на изгаряне. Изгорялата планета не може да прояви своите положителни качества според характеристиките, които притежава, дори когато е бенефик, може да влияе отрицателно на психическо и физическо ниво, органите, които управлява, не се зареждат енергийно. Неаспектирана планета е тази, която не получава мажорни аспекти от другите планети в хороскопа и концентрира в себе си огромна енергия, която се проявява по доста индивидуалистичен, непредсказуем или необичаен начин, не се интегрира с останалите планети от хороскопа. Понякога неаспектираната планета създава свръхкомпенсация според знака и дома, където се намира, понягога създава чуство за несигурност и празнота. Това напрежение определено рефлектира върху здравословното състояние
7. Хирон.
Орбитата на Хирон между Сатурн и Уран и отрежда място между миналото и бъдещето. Въпреки, че има доста спорни моменти относно ролята и влиянието му в знаците все повече Астролози я включват в анализа на хороскопа. Хирон в древната митология символизира ранения лечител–Кентавър и откриването му през 1977 год. съвпада с нарастването на холистичните и алтернативни методи на лечение. Положението на Хирон в Радикса може да ни покаже уязвимостта ни и възможността да бъдем наранени ( или кармична рана, която носим от миналото), болката, която трябва да преодолеем. Знанията и опита, които ще натрупаме, превъзмогвайки болката, полезните навици, които трябва да придобием, ще спомогнат за постигане на хармония, духовно и физическо самоусъвършенстване.
8. Лилит - Черната Луна.
Една чуствителна фокусна точка от Лунната орбита около Земята, която поглъща енергията на планетите с които си взаимодейства в хороскопа, изразява тъмната, загадъчна страна от нашата същност, която сме подтиснали. В древните митове Лилит била първата жена на Адам (преди Ева), която отказала да се подчини на грубостта на съпруга си и избягала от Рая. Лилит била наказана заради своята решителност, свободомислие и неподчинение.
Темата за болката и отмъщението се интерпретира според знака, дома и аспектите на Лилит в хороскопа. Тя се явява като демонична, разрушителна и фатална изкусителка. Лилит-Черната Луна престоява приблизително 9 месеца във всеки знак, което се свързва с периода на бременност при жените. Ако има напрегнати аспекти с Луната или 5-ти дом от хороскопа, може да бъде индикатор за проблеми с бременността и раждането.
9. Хилег и алкокоден.
Някой хора са надарени с повече жизнена енергия от другите, като подарък от съдбата. Фактора по който се определят жизнените сили и продължителността на живота е планетата наречена Хилег, корена на живота и свързаната с нея алкокоден. Тази планета от хороскопа следва да отговаря на определени изисквания. В различните школи има различни методики за определяне на Хилег. Някой определят за Хилег Слънцето при дневно раждане и Луната при нощно раждане, други определят Господаря на хороскопа или Локус Фортуна, ако попадат в секторите на Гоклен.
Определяне на Хилег не се практикува много често, тъй като анализа на всички планети по знак, дом и аспекти носи достатъчно информация както за състоянието на отделните органи и системи в човешкото тяло, така и за общото душевно и психическо здраве.
|
| Нед Фев 18, 2007 4:26 pm |
 |
 |
manaolana
новопостъпил

|
 хирон, лилит, северен възел
7 Хирон R 22°51' Козирог
6 Раху /Северен възел/ R 10°59' Козирог
5 Лилит 10°40' Скорпион
Някой може ли да ми обясни какво означава това?
_________________ Ако разкриеш на хората какво съдържа бъдещето, то вече няма да го съдържа.
Слънце в Дева
Асц.Рак
Луна в Близнаци
|
| Пет Мар 30, 2007 5:20 pm |
 |
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Извинявайте, ама нали не си мислите, че тук сме безработни. На всичкото отгоре не се гледат само определени позиции или аспекти. Раз-праз-и айде.....баба Ванга ще отговори. Да не споменавам, че"светилата в астрологията" взимат по 20 лева за въпрос и после с разочарование установяваш, че не са ти казали нищо по-различно от това,което ти си видял в картата. Така че, недейте така джаста-праста: "Някой може ли....." За това се иска време, мила, и има една вълшебна думичка. Из целия форум сме писали и за Лилит и за Раху,може би само за Хирон не сме писали/не помня/,но ще се поправим. Търси и чети,преди да питаш.
| Пет Мар 30, 2007 5:34 pm |
 |
 |
Mimsey
любител астролог

Местожителство: В страната на любовта и по-далече
|
О, да, определено смъкването на килцата при земните зодии е голяяяяяяяяяяям проблем!  Аз съм телец... нашата зодия сме повечето не дебели, ама закръглени, което значи, че нямаме красиви и хармонични тела. Най-уязвимото място ни е ханша, талията е добре и нагоре всичко е супер... Но стане ли дума за сваляне на килограми става истинско мъчение. Нашата зодия е слави с кулинарните си умения и с чревоугодничеството си, поради което имам често проблеми с килцата... Някак си не можем да устоим на изкушението на уханието на храната..... Но!, не се отчайвайте, това не важи за всички и не е невъзможно! Аз свалих 10 кг за 4 месеца, като само намалих големината на порциите, без да се лишавам от сладичко, хляб, меси и т.н.... Само малко ограничение и повечко движение! И сега се чувствам по-лека, по-жизнена и красива, но най-вече самоуверена в себе си! А и както е писано и по-горе, важна е въртешната касота, защото външната е до време!
_________________ Любовта е отговорът на всички въпроси!
Зодия - Телец, Асцендент - Овен, Луна - Везни, Черна луна- Скорпион.
|
| Пет Мар 30, 2007 10:16 pm |
 |
 |
Skarlet60
астро гуру

|
|
| Съб Мар 31, 2007 10:31 am |
 |
 |
unamenable
любител

Местожителство: Jambol
|
според мен трябва да си в хармония не само с вътрешната си красота ами с цялото си тяло ваобще всичко което си трябва добре да познаваш тялото си и да го уважаваш мисля че всеки който иска да е слаб може да е слаб стига наистина да го иска.. тялото ни е така устроено че се приспособява към всичко.. а ако има някой който иска да отслабне мисля че малко спорт и всичко ще е наред. ако ядеш толкова колкото има нужда тялото и ако спортуваш по малко ще се чувстваш много добре.. и аз лично съм против диетите в които се гладува.. трябва да се яде но каквото трябва и колкото трябва
_________________ Зодия Везни
Асцендент Овен
Луна Лъв
|
| Съб Мар 31, 2007 10:38 am |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
|
| Съб Мар 31, 2007 10:41 am |
 |
 |
unamenable
любител

Местожителство: Jambol
|
а то и аз обичам да си похапвам повечко не гледайте какво пиша....  ама все пак.. ограничавам се по малко
_________________ Зодия Везни
Асцендент Овен
Луна Лъв
|
| Съб Мар 31, 2007 10:44 am |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Ах ти, лъжец такъв, а на нас даваш съвети.
| Съб Мар 31, 2007 10:49 am |
 |
 |
ViLaS
любител астролог

|
Да бе ще спре Телеца...е сега
_________________ Зодия Телец.асц.Риби,луна в Телец
Ако някога се почувстваш самотен!
Отиди на някоя улица,където има много хора!
Застани там и си науми че чакаш някого!
И Той ще дойде непременно!
Някога...
|
| Съб Мар 31, 2007 11:08 am |
|
 |
Mimsey
любител астролог

Местожителство: В страната на любовта и по-далече
|
|
| Съб Мар 31, 2007 12:18 pm |
 |
 |
alcheto
любител астролог

|
|
| Съб Мар 31, 2007 5:36 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Защо бе,душко,не така с лошо,не съм вечната опозиция.  А къде се намира Марса ти?
| Съб Мар 31, 2007 5:48 pm |
 |
 |
alcheto
любител астролог

|
|
| Пон Апр 02, 2007 6:44 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
|
| Пон Апр 02, 2007 7:20 pm |
 |
 |
|
|
В момента е: Чет Сеп 09, 2010 3:05 pm | Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
|
Страница 1 от 4
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|