Напишете отговор Страница 1 от 4
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Здраве и красота.....И астрология
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Здраве и красота.....И астрология 
Коя зодия държи най - много на здравето, вътрешната и външната красота?
Има ли храни според зодиите (аз четох някъде преди време, но съм забравила къде..)
Здравни съвети, който може да дава SmileSmileSmile

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Отговорете с цитат
Мнение Re: Здраве и красота.....И астрология 
shushi написа:
Коя зодия държи най - много на здравето, вътрешната и външната красота?
Има ли храни според зодиите (аз четох някъде преди време, но съм забравила къде..)
Здравни съвети, който може да дава SmileSmileSmile

Зодия Жена Laughing
Ами,,,да...така си е. Повечето жени , без значение коя зодия са, държат страшно много на красотата. Но И на вътрешната, И на външната по мои наблюдения държат момите от зодиите: Водолей, Везни и Стрелец. Това е по наблюдения, не защото аз съм Стрелец го казвам, а защото имам възможността да наблюдавам много Стрелци всеки ден, както и да се интересувам от астрология достатъчно, за да правя изводи и върху другите зодии Smile Razz Razz Razz Razz
На здравето най-много държат приятелите ми Близнаци.

Отговорете с цитат
Мнение  
Всяка от отделните стихии усвоява по различен начин
калориите, има различни начини на хранене.

Огнените зодии - Овен, Лъв, Стрелец се подлагат по-лесно на
диета, тъй като техният организъм усвоява по-лесно калориите. За
тях са за предпочитане диети, сьдьржащи много въглехидрати.

Земните знаци - Телец, Дева и Козирог се затрудняват при
свалянето на килограми, тъй като се оставят да "изкипят" преди да
предприемат диета. Понеже и без това отслабват трудно, за тях са
за предпочитане диети с "изчисляване на калориите", защото
ограничават количеството храна, което могат да усвоят и по този
начин свикват да ядат по-малко от преди.

Въздушните знаци - Везни, Близнаци и Водолей - лесно свалят
килограми, защото изразходват много енергия, тъй като са нервни
хора и много се движат. Естествено не напълняват лесно и за тях
са за предпочитане диети с "изчисляване на калориите", но храната
трябва да се разделя на много части и да се яде на много пъти.
Добре би било да заменят лошите мазни храни с по-лесно смилаеми,
здравословни и нискокалорични.

Водните знаци - Рак, Скорпион и Риби - губят и трупат
килограми много лесно, тъй като техният проблем не е
затлъстяването, а задържането на течности. За тях за предпочитане
са диетите с "изчисляване на калориите", които започват с един
ден и диета само с течности. Течният ден кара стомахът да се свие
- нещо, което спомага за свалянето на килограмите.

Ако сте зодия Овен, започнете вашата диета във вторник.
Храните, които трябва да преобладават са: прясно месо, плодове и
зеленчуци. Трябва да пиете поне по осем чаши вода на ден.
Полагайте усилия да се храните бавно и да се съсредоточавате във
вашето ядене.

Ако сте Телец, започнете вашата диета в петък. Преобладаващи
храни: черница, зърнени храни, вино. Започнете като се
ограничавате от всичко тлъсто във вашите порции.

Ако сте Близнаци, започнете вашата диета в сряда. Храните,
които трябва да преобладават са: зелени зеленчуци, пиле и изобщо
храни, съдържащи много витамин Б-комплекс и произведени от
растения. Трябва да ядете по малко, но много пъти на
ден.

Ако сте Рак, започнете в понеделник. Трябва да преобладават
храни с морски произход и мляко. Не забравяйте, че един единствен
ден трябва да бъдете само на течности и на една таблетка
поливитамини. Ограничете захарта, съдържащите скорбяла храни,
тлъстините и ... солта.

Ако сте зодия Лъв, започнете вашата диета в неделя. Храните,
които трябва да доминират са: канела, цитрусови плодове и билкови
извари (различни видове чай). Избягвайте да ядете извън къщи.
Ограничете солта, тлъстините и коктейлите преди хранене.

Ако сте зодия Дева започнете в сряда. Храните, които трябва да
преобладават са: зеленчуци, пресни плодове, зърнени храни, млечни
произведения и сухи плодове (фъстъци, бадеми, лешници и др., но
без да прекалявате с тях). Ограничете тревогите си и не
пренасяйте проблемите си на масата.

Ако сте зодия Везни, започнете в петък. Храните, които трябва
да преобладават са домати, праскови и мента. Преди да започнете
диетата поканите някой ваш добър приятел. Никога не пропускайте
закуската. Яжте по-малко след 14 часа и правете гимнастика.

Ако сте зодия Скорпион, започнете вашата диета във вторник.
Преобладаващи храни: риба, раци и краставици. Ще свалите
килограми, когато Луната намалява. Ограничете пиенето и се
занимавайте с гимнастика. И разбира се, не забравяйте, че всяка
водна зодия трябва да започне първия ден от диетата с течности.

Ако сте Стрелец, започнете в четвъртък. Храната, която трябва
да преобладава е печено, луковични зеленчуци. Не отлагайте
диетата за следващия четвъртък. Отдавайте предпочитанията си на
екзотични ястия без много калории и разбира се, не пропускайте
възможността за гимнастика и всякакъв вид спорт.

Ако сте Козирог, започнете вашата диета в събота. Храните,
които трябва да преобладават са: картофи, спагети, спанак.
Витамин Ц също ще ви помогне да свалите килограми. Занимавайте се
със спорт и не се разочаровайте, ако в даден престанете да
отслабвате. Ще бъдете възнаграден по-късно.

Ако сте Водолей, започнете в събота. Преобладаващите храни са
сурови зеленчуци, пресни и сушени плодове, сухи и замразени
храни. Не забравяйте, че сте стабилна зодия и затова не губите
лесно килограмите, които сте натрупали. Ще се наложи да промените
изобщо вашите навици на хранене.

Ако сте Риби, започнете в четвъртък. Храните, които трябва да
преобладават са маруля, пъпеш, краставица и риба. Избягвайте
храни, които могат да причиняват алергии, защото сте уязвим в това
отношение. Внимавайте винаги колко и какво ядете. Не забравяйте
разходките и плуването, особено ако ако сте в "дупка".

Ето малко информация, свързана със зодиите, диетите и подходящи храни Wink а сега кажете дали описанията, отговарят и за вас Smile

Отговорете с цитат
Мнение  
Земните знаци - Телец, Дева и Козирог се затрудняват при
свалянето на килограми, тъй като се оставят да "изкипят" преди да
предприемат диета. Понеже и без това отслабват трудно, за тях са
за предпочитане диети с "изчисляване на калориите", защото
ограничават количеството храна, което могат да усвоят и по този
начин свикват да ядат по-малко от преди.

Пфуу колко си права.. Става наистина бавно, освен когато гладувам..Тогава си свалям стабилно по кило, кило и половина на ден, ама то с глад нищо не става Sad А ние Козирозите сме зодията която най-малко обръща внимание на здравето си, поне такива са моите впечатления. Някак си сме малко небрежни и си мислиме, че всичко ще се оправи ей така от самосебе си... Но мисля, че сме естети и държим особено много на вътрешната красота. За външната... Най-много държим за собствената си, другите не ни правят чак кой знае какво впечатление.

имам куража за тая борба!
Отговорете с цитат
Мнение  
Razz и аз съм земен знак(дева) и също си мисля, че свалянето на килограми ще ми бъде доста трудно, въпреки , че досега не ми се е налагало за щастие Wink така си мисля, защото не мога/или не искам да си наложа да правя най-обикновенни упражнения или да ходя на фитнес, а представям си и диета да пазя..ужас..направо невъзможно ми се струва Smile а пък държа все пак да изглеждам добре...но наистина си мисля, че вътрешната красота е по-важна и ако я има то тогава се чувстваш и външно красив и със самочувствие Razz

Отговорете с цитат
Мнение  
Факторите, определящи здравето на човека, както и предразположението към определени заболявания могат да се анализират в Наталната карта. Това е доста обширна тема, тъй като за всеки фактор може да се напише цяла книга, затова, ще представя схематично най-важните фактори, определящи здравето, в Радикалния Хороскоп.

1. Съотношението на четирите елемента - Огън, Въздух, Вода и Земя. Човекът е микрокосмос и носи в себе си проявлението на четирите космически енергии - Огън, Въздух, Вода и Земя. Балансът на тези енергии в човешкото тяло определя неговото здраве и предразположеност към определени заболявания. Огъня се свързва с жизнената енергия, Въздуха отговаря за връзката между органите и нервната система, Земята е свързана с костната система, солите и минералите, а Водата отговаря за всички течности в организма, включително ендокринната и лимфната системи. С един общ поглед към Наталната карта може да се види енергийния баланс и липсата или излишъка на определени елементи в хороскопа., съотношението между Ин и Ян енергии.

2. Положение на Слънцето.
на трон в екзалтация в заточение в падение
в знак: лъв овен водолей везни

Добре разположеното Слънце по знак, дом и аспекти, дава жизнена енергия, воля, сили и виталност. Човек се възприема като личност едва, когато осъзнае своя “АЗ” ( своята идентичност) и възможността да изразява себе си. Най-добре Слънцето е поставено в Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, изразява креативност и творчество, това, което оставяме след себе си. Слънцето управлява “мотора” в човешкото тяло - сърцето, сърдечно-съдовата система, гръбначния стълб. Силното Слънце е способно да преодолява трудностите и ако е добре аспектирано е една от най-важните предпоставки за добро здраве. Това не означава автоматично, че хората със Слънце примерно във Везни или Водолей ще имат здравословни проблеми, а че трябва да се съобразяват със спецификата на проявление на Слънчевата енергия в съответните знаци и домове. Напрегнатите аспекти на зловредните планети към Слънцето намаляват или блокират неговата жизнена енергия. Това се отнася също и за Слънцето в Огнени знаци, когато е наранено от малефици.

3. Положение на Луната.
на трон в екзалтация в заточение в падение
в знак: рак телец козирог скорпион

Луната изразява нашите подсъзнателни реакции и емоционални нужди.
Първите усещания на детето са свързани с майката, с топлината и сигурността
на майчината прегръдка, с първичното чуство на глад и жажда, много преди да сме осъзнали собственото си Аз (Слънцето). Луната символизира майката, съпругата или жената, която предпочита един мъж. Майката (или нейната липса) оставя траен отпечатък върху емоционалното и душевно развитие на детето, което може да се види от положението на Луната в Радикса. Според знака и дома, описва чуствата, които изразяваме най-лесно. Луната отговаря за храносмилателната система и процеса на трансформация на хранителните вещества, управлява водния баланс, контролира репродуктивния процес при жените. Тя е един от най-важните фактори, определящи здравето, особено в женския хороскоп. Хармоничните аспекти между Луната, Слънцето и Асцендента са от решаващо значение за доброто здраве. Когато Слънцето и Луната са в напрегнат аспект, то човек не възприема мъжкото и женското начало в себе си, като едно цяло, трудно разбира и противоположния пол. Ако Луната получава напрегнати аспекти от злосторните планети, това я наранява, независимо къде се намира по знак и дом, храносмилателната система не функционира правилно, а психическото състояние е нестабилно. Възможни са проблеми с репродуктивния процес при жените.

4. Асцендента и Първи дом на хороскопа.
Асцендента е изгряващия знак в момента на раждането и определя ролята, която изпълняваме в семейството и обществото. Ако има напрегнат аспект между Слънцето и Асцендента се получава разрив между същността (идентичността) и фасадата (ролята), а човек може да има усещането, че не го разбират и оценяват достатъчно. Тази дисхармония често води до лична неудовлетвореност и като че ли човек не се чуства на мястото си. Асцендента е началото на 1-ви дом от хороскопа, по който се дефинира физическото тяло, темперамента и здравето. Управителя на 1-ви дом и планетите в него ще ни сигнализират за нашата физическа уязвимост.

5. Четвърти, Шести, Осми и Дванадесети домове.
Четвърти дом от хороскопа ще покаже има ли наследствени заболявания, които биха се проявили в определен момент от живота. Шести дом отговаря за симптоматиката на заболяването, Осми дом е свързан с операциите, кризисните моменти и възможностите за преодоляването им. Дванадесети дом, дава информация за психически заболявания и продължително болнично лечение. Анализа на 6-ти, 8-ми и 12-ти дом в прогностичните карти (Солар, Транзити и т.н.), ще ни посочи здравословното състояние в определен момент от живота.

6. Изгорени и Неаспектирани планети.
Изгорени планети са тези, които се намират в съвпад със Слънцето при орбис от 17 минути до 3 градуса, които се оказват изгорени от неговите лъчи. Между Астролозите има различни становища за това разстояние, някой приемат по-голям орбис на изгаряне. Изгорялата планета не може да прояви своите положителни качества според характеристиките, които притежава, дори когато е бенефик, може да влияе отрицателно на психическо и физическо ниво, органите, които управлява, не се зареждат енергийно. Неаспектирана планета е тази, която не получава мажорни аспекти от другите планети в хороскопа и концентрира в себе си огромна енергия, която се проявява по доста индивидуалистичен, непредсказуем или необичаен начин, не се интегрира с останалите планети от хороскопа. Понякога неаспектираната планета създава свръхкомпенсация според знака и дома, където се намира, понягога създава чуство за несигурност и празнота. Това напрежение определено рефлектира върху здравословното състояние

7. Хирон.
Орбитата на Хирон между Сатурн и Уран и отрежда място между миналото и бъдещето. Въпреки, че има доста спорни моменти относно ролята и влиянието му в знаците все повече Астролози я включват в анализа на хороскопа. Хирон в древната митология символизира ранения лечител–Кентавър и откриването му през 1977 год. съвпада с нарастването на холистичните и алтернативни методи на лечение. Положението на Хирон в Радикса може да ни покаже уязвимостта ни и възможността да бъдем наранени ( или кармична рана, която носим от миналото), болката, която трябва да преодолеем. Знанията и опита, които ще натрупаме, превъзмогвайки болката, полезните навици, които трябва да придобием, ще спомогнат за постигане на хармония, духовно и физическо самоусъвършенстване.

8. Лилит - Черната Луна.
Една чуствителна фокусна точка от Лунната орбита около Земята, която поглъща енергията на планетите с които си взаимодейства в хороскопа, изразява тъмната, загадъчна страна от нашата същност, която сме подтиснали. В древните митове Лилит била първата жена на Адам (преди Ева), която отказала да се подчини на грубостта на съпруга си и избягала от Рая. Лилит била наказана заради своята решителност, свободомислие и неподчинение.
Темата за болката и отмъщението се интерпретира според знака, дома и аспектите на Лилит в хороскопа. Тя се явява като демонична, разрушителна и фатална изкусителка. Лилит-Черната Луна престоява приблизително 9 месеца във всеки знак, което се свързва с периода на бременност при жените. Ако има напрегнати аспекти с Луната или 5-ти дом от хороскопа, може да бъде индикатор за проблеми с бременността и раждането.

9. Хилег и алкокоден.
Някой хора са надарени с повече жизнена енергия от другите, като подарък от съдбата. Фактора по който се определят жизнените сили и продължителността на живота е планетата наречена Хилег, корена на живота и свързаната с нея алкокоден. Тази планета от хороскопа следва да отговаря на определени изисквания. В различните школи има различни методики за определяне на Хилег. Някой определят за Хилег Слънцето при дневно раждане и Луната при нощно раждане, други определят Господаря на хороскопа или Локус Фортуна, ако попадат в секторите на Гоклен.
Определяне на Хилег не се практикува много често, тъй като анализа на всички планети по знак, дом и аспекти носи достатъчно информация както за състоянието на отделните органи и системи в човешкото тяло, така и за общото душевно и психическо здраве.

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение хирон, лилит, северен възел 
7 Хирон R 22°51' Козирог
6 Раху /Северен възел/ R 10°59' Козирог
5 Лилит 10°40' Скорпион

Някой може ли да ми обясни какво означава това?

Луна в Близнаци
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Извинявайте, ама нали не си мислите, че тук сме безработни. На всичкото отгоре не се гледат само определени позиции или аспекти. Раз-праз-и айде.....баба Ванга ще отговори. Да не споменавам, че"светилата в астрологията" взимат по 20 лева за въпрос и после с разочарование установяваш, че не са ти казали нищо по-различно от това,което ти си видял в картата. Така че, недейте така джаста-праста: "Някой може ли....." За това се иска време, мила, и има една вълшебна думичка. Из целия форум сме писали и за Лилит и за Раху,може би само за Хирон не сме писали/не помня/,но ще се поправим. Търси и чети,преди да питаш.

http://skarleta.wordpress.com
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
О, да, определено смъкването на килцата при земните зодии е голяяяяяяяяяяям проблем! Crying or Very sad Аз съм телец... нашата зодия сме повечето не дебели, ама закръглени, което значи, че нямаме красиви и хармонични тела. Най-уязвимото място ни е ханша, талията е добре и нагоре всичко е супер... Но стане ли дума за сваляне на килограми става истинско мъчение. Нашата зодия е слави с кулинарните си умения и с чревоугодничеството си, поради което имам често проблеми с килцата... Някак си не можем да устоим на изкушението на уханието на храната..... Но!, не се отчайвайте, това не важи за всички и не е невъзможно! Аз свалих 10 кг за 4 месеца, като само намалих големината на порциите, без да се лишавам от сладичко, хляб, меси и т.н.... Само малко ограничение и повечко движение! И сега се чувствам по-лека, по-жизнена и красива, но най-вече самоуверена в себе си! А и както е писано и по-горе, важна е въртешната касота, защото външната е до време! Wink

Зодия - Телец, Асцендент - Овен, Луна - Везни, Черна луна- Скорпион. Smile Smile Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Аз съм Раче, но имам и Марс в Телец. И двете зодии са чревоугодници и се сещай Mimsey, какво удоволствие изпитвам хем от хапването,хем от пийването. Но поне в пиенето имам мяра, но в яденето?????...... Very Happy
Но последните 3 месеца много успешно "се топя" без да пазя диета и без фитнес. Само положителни емоции му е майката и много работа. А мъжете ще добавят".....и сурови дръвца за цепене". Razz Razz Razz

Отговорете с цитат
Мнение  
според мен трябва да си в хармония не само с вътрешната си красота ами с цялото си тяло ваобще всичко което си трябва добре да познаваш тялото си и да го уважаваш мисля че всеки който иска да е слаб може да е слаб стига наистина да го иска.. тялото ни е така устроено че се приспособява към всичко.. а ако има някой който иска да отслабне мисля че малко спорт и всичко ще е наред. ако ядеш толкова колкото има нужда тялото и ако спортуваш по малко ще се чувстваш много добре.. и аз лично съм против диетите в които се гладува.. трябва да се яде но каквото трябва и колкото трябва Smile

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
Така е , златенце, ама я спри Телеца да яде, когато му е най-сладко.... Да не ти правя сравнение със секса. Я го извади , когато..... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Отговорете с цитат
Мнение  
а то и аз обичам да си похапвам повечко не гледайте какво пиша.... Smile ама все пак.. ограничавам се по малко Idea Arrow Rolling Eyes

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Отговорете с цитат
Мнение  
Ах ти, лъжец такъв, а на нас даваш съвети. Wink Wink

Отговорете с цитат
Мнение  
Да бе ще спре Телеца...е сега Very Happy

Ако някога се почувстваш самотен!
Отиди на някоя улица,където има много хора!
Застани там и си науми че чакаш някого!
И Той ще дойде непременно!
Някога...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Отговорете с цитат
Мнение  
Skarlet, напълно съм съгласна с теб! А положителните емоции са много полезни за смъкване на килограми... а любовта как действа само ... нищо др не ти трябва, топиш страшно бързо, а си хапваш всичко както преди! Exclamation Laughing Laughing Laughing

Зодия - Телец, Асцендент - Овен, Луна - Везни, Черна луна- Скорпион. Smile Smile Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
аз съм Телче,ям много,но съм ....както се казва 30 кила с мокри дрехи Exclamation
явно има изключения Idea Idea Idea

и сега Skarlet60 веднага ще ме контрира, че се гледа цялата астрологична карта
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

знам си урока Idea Idea Idea

Мнение  
Защо бе,душко,не така с лошо,не съм вечната опозиция. Very Happy Very Happy Very Happy А къде се намира Марса ти?

Отговорете с цитат
Мнение  
марс във везни

аз майтапче вкарвам,нищо лошо Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy споко

Мнение  
Майтапче, а ? Хитрушко,веднага извръщаш въпроса. Знам,че се майтапиш. И аз обичам да се шегувам и нося майтап. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Ти да внимаваш със сладкишите, защото сега може да си слаба,ама Теле с Марс във Везни няма да си задълго слабичка след 40-те. Wink

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 4
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети