|
Страница 1 от 2
|
| Автор |
Съобщение |
shushi
любител

Местожителство: София
|
 Безсънници в....леглото
Много ще съм благодарна, ако някой ми помогне да разреша този вече измъчващ ме ужасно много проблем  Вече не се издържа. И преди съм имала проблеми със съня, но примерно за 2-3 дена, после всичко си идва на мястото. А от месец насам, просто не мога да спя повече от 3-4 часа. Лягам си късно само и само, за да заспя и да се наспя повече, но се въртя няколко часа мъчно и накрая заспивам и се събуждам след няколко часа през нощите  А за мен съня е изключително важен, просто не се чувствам нормално, когато не съм се наспала. Раздразнителна, тъжна, постоянно напрегната, ужасно изморена.. Моля ви помогнете ми. Не ми се ходи по доктори, защото знам, че няма да ми кажат нищо ново - "Под напрежение си нз си кво си".... И за сънотворни мисля, но нито знам какви, нито нищо...
_________________ Имам Родина, имам народ,
имам и вяра, имам живот,
имам надежда, имам съдба,
имам куража за тая борба!
|
| Чет Фев 15, 2007 6:02 am |
|
 |
ViLaS
любител астролог

|
Мда... и с мен беше,а и често пак е така!
Колкото до докторите и тяхното за напрежението не е лъжа,само дето не е нищо конкретно!
Самоанализирай се и помисли какво те мъчи на подсъзнателно ниво!
Аз се опитвам,но не успявам да постигна много голям успех,в смисъл че осъзнавам къде е проблема,но не успявам да го преодолея дълготрайно!
Пробвал съм да се преуморявам и да спя обаче не става.Спиш 2-3 часа,будиш се и продължаваш да мислиш за нещо и наи-лошото е че не знаеш за какво точно,много е объркано...и гадно!
И един съвет!
Не мисли за сънотворни!Те съсипват повече,щото организмът ти спи,обаче продължава да се тормози и се будиш пак като парцал!Проблемът явно е чисто психологичен  да бъде преудолян с психика,а не с медикаменти!
_________________ Зодия Телец.асц.Риби,луна в Телец
Ако някога се почувстваш самотен!
Отиди на някоя улица,където има много хора!
Застани там и си науми че чакаш някого!
И Той ще дойде непременно!
Някога...
|
| Чет Фев 15, 2007 10:47 pm |
|
 |
tochitsa
любител

|
Не става с преумора..
Както апетита идва с яденето, така и съня идва с почивка..
Мисля,че най-доброто лекарство против безсъние е почивката..
Опитайте преди сън да изгледате някой филм..- развлекателен, неангажиращ...отпускаш..Най-добре комедия или някакво криминале..
Когато успееш да отклониш мислите си в друга посока..(която знаеш каква е), ги отделяш от това, което те мъчи всъщност..
..
Преумората често води до безсъние..
_________________ Краси - Зодия СКОРПИОН, асцедент ОВЕН, луна ВЕЗНИ
"Който иска нещо, намира начин, който не иска-търси оправдание"
|
| Пет Фев 16, 2007 12:27 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Въпреки , че съм медицинско лице, моля те Шуши, не ходи на невролог. Ще те направят по- луда и от тях.
Надявам се, че знаеш причините за безсънието. Ако искаш опиши ми ги , но в лично съобщение. Мисля, че мога да ти помогна.
|
| Съб Фев 17, 2007 4:23 pm |
 |
 |
Емили
любител астролог

|
И аз, също като Skarlet60 смятам, че всеки може да си отговори сам каква е причината за безсънието му. Дори да си гледал хубав филм и да си чел интересна книга, легнеш ли си, за каквото и друго да се опитваш да мислиш, пак изведнъж тази същата мисъл, която те мъчи, излиза на преден план, измества всичко останало и те побърква с часове.
Докато не намериш отговор на въпроса, или не решиш проблема, няма отърване. Така че, хубаво е човек да потърси помощ. Не задължително лекарска. Понякога само едно споделяне в разговор с приятел, или даже тук, във форума, е достатъчно. Като ви чета всеки ден, виждам колко умни, интелигентни и отзивчиви хора пишат тук. И се надявам, че всеки с нещо може да бъде полезен на другите.
Весел уикенд на всички !
|
| Съб Фев 17, 2007 5:22 pm |
|
 |
shushi
любител

|
Да... зная причините, те са проблеми де, които докато не реша явно няма да мога и да спя..
имам и вяра, имам живот,
|
| Съб Фев 17, 2007 8:25 pm |
|
 |
Емили
любител астролог

|
shushi написа:Да... зная причините, те са проблеми де, които докато не реша явно няма да мога и да спя..
Шуши, ако имаш нужда да споделиш, можеш да го направиш с лично съобщение, или на emili8@mail.bg .
Аз съм добър слушател, пък и вече отдавна съм минала по твоя път и може нещата, които ти се случват и преживяваш в момента, да са се случили и на мен. Така може да ти бъда полезна, ако не с друго, поне с приятелски съвет
|
| Съб Фев 17, 2007 8:55 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
И аз, и аз, Шуши. Ако имаш нужда от помощ, пиши ни лично съобщение. Все с нещо ще помогнем. Пък аз имам и богат житейски опит.
|
| Съб Фев 17, 2007 9:24 pm |
 |
 |
tochitsa
любител

|
Да се включа и аз с предложение за помощ...в случай,че имаш нужда да споделиш..
Може пък дружно да успеем да помогнем за решаването на проблемите...
|
| Пон Фев 19, 2007 12:01 am |
|
 |
shushi
любител

|
Олее...  Много ви благодаря, но не искам да ви натоврвам всички с моите проблеми. Те са най-нормални... грешки човешки, и тревоги на психическа основа.. Та си помислих, че с хапчета за сън ще мине по леко поне нощта, но ще ви послушам и няма да взимам.. Ще пробвам с разсейване, нещо.... А и още, много цигари ми се насъбират на ден , около 2 кутии вече  кафетата не са много - 4, но май и от тези неща нямам сън..
имам и вяра, имам живот,
|
| Пон Фев 19, 2007 4:54 pm |
|
 |
Емили
любител астролог

|
shushi написа:Олее... Много ви благодаря, но не искам да ви натоврвам всички с моите проблеми. Те са най-нормални... грешки човешки, и тревоги на психическа основа.. Та си помислих, че с хапчета за сън ще мине по леко поне нощта, но ще ви послушам и няма да взимам.. Ще пробвам с разсейване, нещо.... А и още, много цигари ми се насъбират на ден , около 2 кутии вече кафетата не са много - 4, но май и от тези неща нямам сън..
Калпазанко, какви са тези две кутии цигари на ден и четири кафета ???
И това го имаш за малко!
Чакай сега леля ти да ти се накара  Ами как ще спиш, бе, мойто момиче, при това положение?
Много са ми интересни някои хора, като кажат, че палят цигара, за да се успокояват....
|
| Пон Фев 19, 2007 5:34 pm |
|
 |
tania29
наблюдател

|
Ти направо се "дрогираш" с кафета и цигари-по-ясна причина за недоспиването няма от това!!!
_________________ Само ВЯРЯТА може да крепи човека!!!
|
| Пон Фев 19, 2007 7:01 pm |
 |
 |
krasi_skorpi
наблюдател

Местожителство: sofia
|
Мило дете, не само цигарите и кафето ти пречат,проблема ти сигурно се дължи на това,че прекалено мислиш за проблемите. Не казвам,че нямаш такива но това не трябва да пречи на здравето ти. Аз имам няколко метода за релаксация и те много ми помагат. Единият от тях е поне 3-4 минути да освободеш ума си от всякакви черни мисли и да си казваш следните думи - всеки ден във всяко едно отношение,положението става все по добро и по добро. Правиго сутрин и вечер, успихвай се и мисли положително и ще видиш как нещата ще си дойдат на място.Успех
|
| Пон Фев 19, 2007 7:11 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Шушинка, не искам да се натрапвам,но твоите проблеми са и мои. Две кутии цигари са си страшно много,а за 4 кафета да не говорим. После да не дойдеш при мен да те лекувам? Аз също имам много големи вълнения от август насам, но стискам зъби и слушам много музика. А и повечко работа и "дръвца за цепене" няма да са ти излишни.
Така се лекувам аз. И най-важното-никога не губя надежда. Защо ли ми се струва,че ми е много познат проблема ти? Поне това ми подсказва интуицията.
|
| Пон Фев 19, 2007 7:18 pm |
 |
 |
tochitsa
любител

|
Момичета, любовна мъка не се лекува с цигари и кафета..(не пия алкохол, не пуша и кафе не пия и спя като бебе, щом подуша възглавницата..)
Това не винаги е било така..Случвало ми се е и да не мога да заспя..Най-често от прекалено много мислене и усещане,че нещата не са каквито искам..
Най-добре заспивам пред телевизора и особено любимата ми програма за приспиване е AXN (страхотно добре спя на нея..)
Шуши, каквито и да са проблемите..сподели ги с непознат - олеква..
|
| Вто Фев 20, 2007 11:20 am |
|
 |
shushi
любител

|
Така е така е... Олеква, но не помага при решаването им.. Skarlet6o защо да идвам при теб? Да не си психолог? И това съм го мислила като вариант..
имам и вяра, имам живот,
|
| Вто Фев 20, 2007 3:44 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Не, мила Шуши, не съм психолог, но съм медицинска сестра. Като си увредиш здравето, после трябва да те лекувам.
 А и астрологията е свързана с психологията.
| Нед Фев 25, 2007 3:27 pm |
 |
 |
shushi
любител

|
Айде пак.. Искам вече хапчета за сън! 3та нощ, повече от 3 часа не мога. Едва заспивам, а после се събуждам за миг ужасно ужасно изморена и отпаднала
имам и вяра, имам живот,
|
| Пет Мар 23, 2007 6:46 am |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
|
| Пет Мар 23, 2007 9:01 am |
 |
 |
shushi
любител

|
Skarlet60 написа:Не бой се ,Шуши, на 19 имаше новолуние.Сигурно за това не си спала 3 нощи. Довечера изпий един чай от жълт кантарион/продава се в билковите аптеки ако нямаш/ поне 2 часа преди лягане. Утре ще ми кажеш как си спала.

Аз май имам точно такива билки. Ще си сваря пък дано.. Ще видим тази нощ
имам и вяра, имам живот,
|
| Пет Мар 23, 2007 6:35 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Чет Сеп 09, 2010 2:39 pm | Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
|
Страница 1 от 2
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|