Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
РЕЛАКСАЦИЯ И МЕДИТАЦИЯ
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение РЕЛАКСАЦИЯ И МЕДИТАЦИЯ 
Привет на всички Very Happy

Хубаво е да обменяме сведения за начините на релаксация и медитация - кой какво предпочита или практикува Wink

Мнение ПРЕДИ ЗАСПИВАНЕ :) 
Винаги преди сън правя следния ритуал за дълбока релаксация:

Настанявам се удобно в леглото, легнала по гръб. Отпускам всички мускули и изчиствам ума си от напрежението. След това визуализирам една голяма топка от златиста енергия, която е обхванала стъпалата ми. Представям си как топката отнема всяко останало напрежение от стъпалата ми. После бавно придвижвам бавно топката нагоре по тялото си, като не забравям да отнема напрежението от всеки мускул. Като стигна до главата продължавам по едното рамо и ръката, а после по другото. Накрая за да се излезе от състоянието се поема три пъти дълбоко въздух.

Дори и да не ви се вярва - на третата вечер вече усещах енергията по тялото си - където минаваше златистата топка от светлина усещах затопляне на кожата Wink . Това, колкото и да звучи невероятно си е истина. Идея си нямате как се спи като пън след това Laughing Laughing Laughing

Мнение ОТНОВО ПРЕДИ СЪН :) 
А това е медитация на ОШО отново преди сън и след като се събудите. Аз я правя винаги след дълбокия релакс.

Когато сте вече в полубудно състояние започвате да дишате дълбоко, оставете очите си затворени. Когато вдишвате си представете голяма златна светлина, която навлиза през главата ви. Вие сте кухи и тази светлина изпълва цялото ви тяло до пръстчетата на краката. Тази златна светлина ще пречисти тялото ви и ще го напълни с творческа енергия. Това е мъжка енергия.
Когато издишвате си представете тъмнина навлизаща през пръстите на краката ви - голяма тъмна река издигаща се нагоре и излизаща през главата. Дишайте бавно, дълбоко за да можете да визуализирате. Това е женска енергия - тя ще ви утеши, ще ви успокои, ще ви даде почивка. Дори е прекрасно ако заспите докато го правите Wink защото въздействието остава да работи на подсъзнателно ниво.
Сутрин - преди да си отворите очите - отново го направете за около 20 минути. Сутрин се събуждат енергиите на съществуването и това ще влее сили у вас Exclamation

Тази медитация съм я взела от "Оранжевата книга. Техники за медитация" на ОШО Very Happy

по нататък ще ви пусна и други любими медитации Wink

Мнение  
Пу да му се невиди, като бързам да кажа нещо и половината важни неща ги забравям и после се сещам за тях Laughing Laughing Laughing ама то ще е от ЕГН-то май Wink

Ритуала за релаксация можете да го правите и през деня. Когато сте на работа и ви е много напечено и натоварено - само 5 минути спокойствие с ритуала и стават чудеса. Успокоявате се и започвате да мислите трезво Exclamation Много, много изпробвана рецепта Wink

Мнение  
Миналата година завърших курс Рейки и от тогава всяка вечер преди да заспя и всяка сутрин след като се събудя си давам рейки по основните енергийни центрове в продължение на 15-20 минути. Това ми гарантира спокоен сън през нощта и добра кондиция през деня. Отделно, когато съм в залата за тренировки, винаги медитираме няколко минути преди началото на тренировката. Сядаме на пода със свити в коленете крака, отпускаме ръцете си върху бедрата, но запазваме изправен гърба. След което съсредоточаваме погледа си в една точка (аз лично предпочитама да затворя очите си), дишаме коремно и се опитваме да изчистим съзнанието си като не мислим за нищо. Трудно е, но с течение на времето се постига. Когато имам свободно време ходя на плажа, сядам на пясъка със скръстени крака "по турски", затварям очи и слушам шума на вълните, като се опитвам да не мисля за проблемите си.

Преди да поискаш, помисли какво си дал!

слънце Риби, асцендент Козирог, луна Лъв
www.fenix-m.hit.bg
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Nogi написа:
Когато имам свободно време ходя на плажа, сядам на пясъка със скръстени крака "по турски", затварям очи и слушам шума на вълните, като се опитвам да не мисля за проблемите си.

Ей това упражнение бих го правила денонощно. Laughing Не знам дали има някой,който да обича повече от мен морето. Crying or Very sad

http://skarleta.wordpress.com
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Хей Ноги, я обясни по-подробно за Рейки Wink Не минавай метър все пак Laughing Laughing Laughing

Скарлет, и аз бих висяла с часове на плажа, но само когато е спокойно там иначе ме нерви навалицата Wink

Мнение  
Ето информация за рейки:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Reiki
http://reiki.infobg.org/index.php?section=4
http://reiki.hit.bg/
http://www.reiki.dir.bg/
http://zashto-kak.hit.bg/glavnaraze.htm
http://www.vselena.com/reiki.html
http://www.usuri-bg.net/index.php?option=com_content&task=heading&id=5&lang=bg&Itemid=47

Препоръчвам на всеки, който има време и желание да изкара курс рейки, няма значение къде, стига рейки мастера да е благонадежден. От една година практикувам рейки и си признавам, че в началото бях много скептично настроена, да не кажа невярваща, но за тази една година се убедих лично върху себе си, че рейки наистина действа и помага.

Скарлет и Чери, от миналата година се опитвам да поканя някого на гости за през лятото, знам, че всички сте натоварени, ама отделете поне един уикенд и отскочете до Бургас. За медитацията край морето обещавам да се погрижа собственоръчно Laughing

www.fenix-m.hit.bg
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Ох, да те изям. Много си мила. С удоволствие ще дойда до Бургас. Само трябва да уцеля удобния момент. Вече съм тъжна за морето. Crying or Very sad

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Отговорете с цитат
Мнение  
Аууууу Ноги, аз ако дойда до Бургас нема ми остане време да те видя Laughing Laughing Laughing - половината ми рода е там и не съм ги виждала от поне 3 години. Освен това една от най-добрите ми приятелки наскоро си взе мъж от там Very Happy и тя е там Laughing Laughing Laughing И сега и ти ме примамваш да дойда, а на мен ми е много слаб ангела да знаеш Laughing Laughing Laughing

Ама може и да цъфна през лятото по някое време, когато дойде време за отпуски Razz Very Happy Laughing

Мнение  
Nogi написа:
За медитацията край морето обещавам да се погрижа собственоръчно Laughing

Хихихи... много обичам да медитирам в някое капанче край плажа. Вече остарях,Ноги , да ме опъваш по няколко дължини на плажа, а и последните години понатежах. Laughing

Отговорете с цитат
Мнение  
Спокойно, имам си скришни местенца за такива случаи, един вид частен плаж, на който има място за не повече от 5 човека и същевременно е обграден от всякъде от буруни /високи скали/, можеш дори и гол да се печеш, без да се притесняваш от навлеци. А и капанчета по морето, с лопата да ги ринеш! Laughing

www.fenix-m.hit.bg
Отговорете с цитат
Мнение  
Ноги, навих си на масрафа да изкарам един курс по рейки Laughing Laughing Laughing Ти първа степен ли имаш?

Мнение  
Аз, нали съм си единица отвсякъде, си намерих това: http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=13198
Понеже никога не ми достига времето, обичам да се самообучавам и ще си купя книжката. Very Happy

Отговорете с цитат
Мнение  
cherry написа:
Ноги, навих си на масрафа да изкарам един курс по рейки Laughing Laughing Laughing Ти първа степен ли имаш?

Да, но наесен смятам да мина и второ ниво
Аз лично бях при рейки мастер Калинка Стайкова. Препоръчвам я като невероятно ерудиран и отзивчив човек
http://www.usuri-bg.net/index.php?option=com_content&task=heading&id=5&lang=bg&Itemid=47

www.fenix-m.hit.bg
Отговорете с цитат
Мнение  
ОООО Ноги, та това е в София Sad ... Аз намерих Рейки Мастер от Варна - Неда Иванович Very Happy Поне няма да пътувам, че ми е кошмарно излизането в отпуски...
А и тя твърди, че трябва да се занимавам самостоятелно, а не в група... Всъщност не разбрах защо така, но май ако съм в група ще ми е по-притеснено...

Мнение  
Ноги, вече съм горд притежател на първа степен в Рейки Embarassed Усещането е страхотно Laughing , но сега съм "чистилището" ... Sad Sad Sad - зная, че е временно ама хич не ми се нрави идеята да се връщам към забравените и дълбоко заровени иглички от миналото ...

Скарлет, книжката е страхотна! Вземи си и "Духът на Рейки" на Валтер Любек! Има и още една книжка на която попаднах наскоро "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу - е те тази е невероятна!!!! Идея си нямате колко истина има в нея Exclamation Exclamation Exclamation

Мнение  
Честито!!!!!! Не се тревожи за периода на пречистване. При мен продължи около 3 седмици, но имаше хора от групата, които след това споделиха, че при тях е преминал за около 3-4 дни. Вярно е, че човек се чувства доста странно, при мен се обадиха някои стари болежки, не можех да заспивам вечер, но сутрин се събуждах доста рано (нещо нетипично за мен). Първите два дни ми беше лошо и дори повръщах няколко пъти, но след това всичко се нормализира. Успех с упражняването Laughing

www.fenix-m.hit.bg
Отговорете с цитат
Мнение  
cherry написа:
Ноги, вече съм горд притежател на първа степен в Рейки Embarassed Усещането е страхотно Laughing , но сега съм "чистилището" ... Sad Sad Sad - зная, че е временно ама хич не ми се нрави идеята да се връщам към забравените и дълбоко заровени иглички от миналото ...

Скарлет, книжката е страхотна! Вземи си и "Духът на Рейки" на Валтер Любек! Има и още една книжка на която попаднах наскоро "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу - е те тази е невероятна!!!! Идея си нямате колко истина има в нея Exclamation Exclamation Exclamation

Честито! Радвам се за теб,но при мен нещата са доста натоварени.Аз почти нямам време за себе си, камо ли да мисля за медитация и рейки... Ако забелязваш вече все по-рядко си включвам и скайпа.Не издържам психически.Щом го включа,започва от вси страни див чат.Слънце да съм,не мога да грея навсякъде едновременно.А и аз имам свой живот и грижи.Днес детето ми спечели сребърен медал на дълъг скок и грамота за 4 място на 300 м бягане. Толкова съм щастлива. Very Happy Very Happy Very Happy

Отговорете с цитат
Мнение  
Аууу Ноги, верно ли толкова тежко си го минала Confused Засега при мен изплуват забравени отдавна спомени или ми щъкват решения за неща, за които се бях отказала да ги търся. Обаче и аз не мога да заспивам, за разлика от преди - още като се тръшнех на леглото и умирах Laughing Обаче има и още нещо - нали е задължително всяка вечер да си даваш пълно Рейки навсякъде - ми че аз заспивам още на средата бре Laughing Laughing Laughing Иначе може да се въртя и да не мога да мигна, а като си дам Рейки и отнасям плувката за отрицателно време Laughing Вчера се опитах да медитирам и заспах след 15 минути - уффффф луда работа Laughing Laughing Laughing

Скарлетче, много се радвам за малкия - нека ти е жив и здрав и още много много награди да ти носи!!! И не се притеснявай - никой не може да огрее навсякъде. Важното е да огряваш най-милите си хора Very Happy

Напишете отговор Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети