|
Страница 1 от 2
|
| Автор |
Съобщение |
cherry
професионалист

Местожителство: някъде там под звездите
|
 РЕЛАКСАЦИЯ И МЕДИТАЦИЯ
Привет на всички
Хубаво е да обменяме сведения за начините на релаксация и медитация - кой какво предпочита или практикува
_________________ Целта не е да твориш като знаеш какво ще стане, а да твориш ВЪПРЕКИ това, като при това се забавляваш с творчеството си и си вадиш поуките в движение! – Сатурн
|
| Чет Май 01, 2008 10:24 am |
|
 |
cherry
професионалист

|
 ПРЕДИ ЗАСПИВАНЕ :)
Винаги преди сън правя следния ритуал за дълбока релаксация:
Настанявам се удобно в леглото, легнала по гръб. Отпускам всички мускули и изчиствам ума си от напрежението. След това визуализирам една голяма топка от златиста енергия, която е обхванала стъпалата ми. Представям си как топката отнема всяко останало напрежение от стъпалата ми. После бавно придвижвам бавно топката нагоре по тялото си, като не забравям да отнема напрежението от всеки мускул. Като стигна до главата продължавам по едното рамо и ръката, а после по другото. Накрая за да се излезе от състоянието се поема три пъти дълбоко въздух.
Дори и да не ви се вярва - на третата вечер вече усещах енергията по тялото си - където минаваше златистата топка от светлина усещах затопляне на кожата  . Това, колкото и да звучи невероятно си е истина. Идея си нямате как се спи като пън след това
_________________ Целта не е да твориш като знаеш какво ще стане, а да твориш ВЪПРЕКИ това, като при това се забавляваш с творчеството си и си вадиш поуките в движение! – Сатурн
|
| Чет Май 01, 2008 10:47 am |
|
 |
cherry
професионалист

|
 ОТНОВО ПРЕДИ СЪН :)
А това е медитация на ОШО отново преди сън и след като се събудите. Аз я правя винаги след дълбокия релакс.
Когато сте вече в полубудно състояние започвате да дишате дълбоко, оставете очите си затворени. Когато вдишвате си представете голяма златна светлина, която навлиза през главата ви. Вие сте кухи и тази светлина изпълва цялото ви тяло до пръстчетата на краката. Тази златна светлина ще пречисти тялото ви и ще го напълни с творческа енергия. Това е мъжка енергия.
Когато издишвате си представете тъмнина навлизаща през пръстите на краката ви - голяма тъмна река издигаща се нагоре и излизаща през главата. Дишайте бавно, дълбоко за да можете да визуализирате. Това е женска енергия - тя ще ви утеши, ще ви успокои, ще ви даде почивка. Дори е прекрасно ако заспите докато го правите  защото въздействието остава да работи на подсъзнателно ниво.
Сутрин - преди да си отворите очите - отново го направете за около 20 минути. Сутрин се събуждат енергиите на съществуването и това ще влее сили у вас
Тази медитация съм я взела от "Оранжевата книга. Техники за медитация" на ОШО
по нататък ще ви пусна и други любими медитации
|
| Чет Май 01, 2008 11:00 am |
|
 |
cherry
професионалист

|
Пу да му се невиди, като бързам да кажа нещо и половината важни неща ги забравям и после се сещам за тях  ама то ще е от ЕГН-то май
Ритуала за релаксация можете да го правите и през деня. Когато сте на работа и ви е много напечено и натоварено - само 5 минути спокойствие с ритуала и стават чудеса. Успокоявате се и започвате да мислите трезво  Много, много изпробвана рецепта
|
| Чет Май 01, 2008 11:12 am |
|
 |
Nogi
любител

Местожителство: Бургас
|
Миналата година завърших курс Рейки и от тогава всяка вечер преди да заспя и всяка сутрин след като се събудя си давам рейки по основните енергийни центрове в продължение на 15-20 минути. Това ми гарантира спокоен сън през нощта и добра кондиция през деня. Отделно, когато съм в залата за тренировки, винаги медитираме няколко минути преди началото на тренировката. Сядаме на пода със свити в коленете крака, отпускаме ръцете си върху бедрата, но запазваме изправен гърба. След което съсредоточаваме погледа си в една точка (аз лично предпочитама да затворя очите си), дишаме коремно и се опитваме да изчистим съзнанието си като не мислим за нищо. Трудно е, но с течение на времето се постига. Когато имам свободно време ходя на плажа, сядам на пясъка със скръстени крака "по турски", затварям очи и слушам шума на вълните, като се опитвам да не мисля за проблемите си.
_________________ Винаги приемай сериозно работата, която вършиш, а не самия себе си! Дуайт Д. Айзенхауер
Преди да поискаш, помисли какво си дал!
слънце Риби, асцендент Козирог, луна Лъв
www.fenix-m.hit.bg
|
| Чет Май 01, 2008 2:01 pm |
 |
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Nogi написа:Когато имам свободно време ходя на плажа, сядам на пясъка със скръстени крака "по турски", затварям очи и слушам шума на вълните, като се опитвам да не мисля за проблемите си.
Ей това упражнение бих го правила денонощно.  Не знам дали има някой,който да обича повече от мен морето.
| Чет Май 01, 2008 3:37 pm |
 |
 |
cherry
професионалист

|
Хей Ноги, я обясни по-подробно за Рейки  Не минавай метър все пак
Скарлет, и аз бих висяла с часове на плажа, но само когато е спокойно там иначе ме нерви навалицата
|
| Чет Май 01, 2008 9:57 pm |
|
 |
Nogi
любител

|
Ето информация за рейки:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Reiki
http://reiki.infobg.org/index.php?section=4
http://reiki.hit.bg/
http://www.reiki.dir.bg/
http://zashto-kak.hit.bg/glavnaraze.htm
http://www.vselena.com/reiki.html
http://www.usuri-bg.net/index.php?option=com_content&task=heading&id=5&lang=bg&Itemid=47
Препоръчвам на всеки, който има време и желание да изкара курс рейки, няма значение къде, стига рейки мастера да е благонадежден. От една година практикувам рейки и си признавам, че в началото бях много скептично настроена, да не кажа невярваща, но за тази една година се убедих лично върху себе си, че рейки наистина действа и помага.
Скарлет и Чери, от миналата година се опитвам да поканя някого на гости за през лятото, знам, че всички сте натоварени, ама отделете поне един уикенд и отскочете до Бургас. За медитацията край морето обещавам да се погрижа собственоръчно
_________________ Винаги приемай сериозно работата, която вършиш, а не самия себе си! Дуайт Д. Айзенхауер
www.fenix-m.hit.bg
|
| Съб Май 03, 2008 5:23 pm |
 |
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Ох, да те изям. Много си мила. С удоволствие ще дойда до Бургас. Само трябва да уцеля удобния момент. Вече съм тъжна за морето.
| Нед Май 04, 2008 12:27 am |
 |
 |
cherry
професионалист

|
|
| Нед Май 04, 2008 10:03 am |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Nogi написа:За медитацията край морето обещавам да се погрижа собственоръчно 
Хихихи... много обичам да медитирам в някое капанче край плажа. Вече остарях,Ноги , да ме опъваш по няколко дължини на плажа, а и последните години понатежах.
| Нед Май 04, 2008 5:41 pm |
 |
 |
Nogi
любител

|
Спокойно, имам си скришни местенца за такива случаи, един вид частен плаж, на който има място за не повече от 5 човека и същевременно е обграден от всякъде от буруни /високи скали/, можеш дори и гол да се печеш, без да се притесняваш от навлеци. А и капанчета по морето, с лопата да ги ринеш!
www.fenix-m.hit.bg
|
| Пон Май 05, 2008 4:21 pm |
 |
 |
cherry
професионалист

|
Ноги, навих си на масрафа да изкарам един курс по рейки  Ти първа степен ли имаш?
|
| Пон Май 05, 2008 8:14 pm |
|
 |
Skarlet60
астро гуру

|
Аз, нали съм си единица отвсякъде, си намерих това: http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=13198
Понеже никога не ми достига времето, обичам да се самообучавам и ще си купя книжката.
| Пон Май 05, 2008 11:06 pm |
 |
 |
Nogi
любител

|
cherry написа:Ноги, навих си на масрафа да изкарам един курс по рейки Ти първа степен ли имаш?
Да, но наесен смятам да мина и второ ниво
Аз лично бях при рейки мастер Калинка Стайкова. Препоръчвам я като невероятно ерудиран и отзивчив човек
http://www.usuri-bg.net/index.php?option=com_content&task=heading&id=5&lang=bg&Itemid=47
www.fenix-m.hit.bg
|
| Сря Май 07, 2008 3:07 pm |
 |
 |
cherry
професионалист

|
ОООО Ноги, та това е в София  ... Аз намерих Рейки Мастер от Варна - Неда Иванович  Поне няма да пътувам, че ми е кошмарно излизането в отпуски...
А и тя твърди, че трябва да се занимавам самостоятелно, а не в група... Всъщност не разбрах защо така, но май ако съм в група ще ми е по-притеснено...
|
| Чет Май 08, 2008 7:50 am |
|
 |
cherry
професионалист

|
Ноги, вече съм горд притежател на първа степен в Рейки  Усещането е страхотно  , но сега съм "чистилището" ...  - зная, че е временно ама хич не ми се нрави идеята да се връщам към забравените и дълбоко заровени иглички от миналото ...
Скарлет, книжката е страхотна! Вземи си и "Духът на Рейки" на Валтер Любек! Има и още една книжка на която попаднах наскоро "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу - е те тази е невероятна!!!! Идея си нямате колко истина има в нея
|
| Пон Май 19, 2008 9:11 pm |
|
 |
Nogi
любител

|
Честито!!!!!! Не се тревожи за периода на пречистване. При мен продължи около 3 седмици, но имаше хора от групата, които след това споделиха, че при тях е преминал за около 3-4 дни. Вярно е, че човек се чувства доста странно, при мен се обадиха някои стари болежки, не можех да заспивам вечер, но сутрин се събуждах доста рано (нещо нетипично за мен). Първите два дни ми беше лошо и дори повръщах няколко пъти, но след това всичко се нормализира. Успех с упражняването
www.fenix-m.hit.bg
|
| Вто Май 20, 2008 11:13 am |
 |
 |
Skarlet60
астро гуру

|
|
| Вто Май 20, 2008 7:00 pm |
 |
 |
cherry
професионалист

|
Аууу Ноги, верно ли толкова тежко си го минала  Засега при мен изплуват забравени отдавна спомени или ми щъкват решения за неща, за които се бях отказала да ги търся. Обаче и аз не мога да заспивам, за разлика от преди - още като се тръшнех на леглото и умирах  Обаче има и още нещо - нали е задължително всяка вечер да си даваш пълно Рейки навсякъде - ми че аз заспивам още на средата бре  Иначе може да се въртя и да не мога да мигна, а като си дам Рейки и отнасям плувката за отрицателно време  Вчера се опитах да медитирам и заспах след 15 минути - уффффф луда работа
Скарлетче, много се радвам за малкия - нека ти е жив и здрав и още много много награди да ти носи!!! И не се притеснявай - никой не може да огрее навсякъде. Важното е да огряваш най-милите си хора
|
| Вто Май 20, 2008 8:09 pm |
|
 |
|
|
В момента е: Вто Сеп 07, 2010 8:40 am | Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
|
Страница 1 от 2
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|