Ретрограден Меркурий

обща тема

Модератор: Адулая

Ретрограден Меркурий

Мнениеот Universe » 14 Фев 2007, 14:33

От днес до 08.03 планетата Меркурий става ретроградна, т.е ще се движи в посока обратна на посоката на знаците на зодиака

Което, според теорията, създава трудности в комуникацията, транспорта, общуването, Интернет средата, е-мейли и всички останали области подвластни на Меркурий

Хубаво е да следим за събития в тези обасти на живота, за да видим доколко са верни написаните за ретроградия Меркурий думи
Всяко нещо съществува с определена цел, като част от съвършения разум - Вселената
Аватар
Universe
любител
любител
 
Мнения: 115
Регистриран на: 29 Яну 2007, 19:08

Мнениеот Skarlet60 » 16 Фев 2007, 19:06

За такива периоди се казва , че не е добре да се подписват договори/ всякакви, включително и брачни/ .
Но какво да правим , ако до 8-ми март се налага да се подписват договори? А на мен ще ми се наложи и вероятно не един. Трябва просто да се внимава, да се чете добре преди да се подписва и да се консултираме с адвокат. А колкото за забавянето на нещата, не е страшно. Ако не са спешни, просто ще изчакаме да стане Меркурий отново директен. :o :o :o
Аватар
Skarlet60
астро гуру
астро гуру
 
Мнения: 1334
Регистриран на: 02 Фев 2007, 15:49

Мнениеот azalea » 17 Фев 2007, 02:30

А как се отразява ретроградния Меркурий на хората,които го имат ретрограден и в натала?Ако има такива,моля да споделят.Аз например ставам свръхобщителна,което не ми е присъщо, и пиша по нощите по форумите :wink:
"And in the end the love you take is equal to the love you make."
Аватар
azalea
любител
любител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 04 Фев 2007, 17:03
Местоположение: София

РЕТРОГРАДНИТЕ ПЛАНЕТИ

Мнениеот Skarlet60 » 18 Фев 2007, 16:46

Ретрограден Меркурий
Ако сте родени с ретрограден Меркурий, Вие сте нервна и неуравновесена личност, трудно Ви е да се задържите задълго на едно място. Ретроградният Меркурий изостря процесите на мислене и разбиране и символизира ум, насочен навътре. Възможно е да имате затруднения в общуването, например, да ви е необходимо доста време, за да отговорите на даден въпрос. Понякога Ви е по-лесно да пишете, отколкото да говорите. Добре би било да имате дневник, където да излагате мислите си. Трябва да се научите да се доверявате на способностите си, да изразявате мислите и идеите си, да бъдете по-организирани и да довеждате започнатото докрай.

Ретроградна Венера
Ако при раждането Ви Венера е била ретроградна е възможно да имате проблеми в любовта, например, проява на резервираност в изразяване на чувствата, по-скоро несъзнателна. Емоционалният Ви живот ще бъде незадоволен, а несъзнателните сдържания ще смущават естественото изживяване на любовта.
Много е вероятно да се стремите към необикновени ценности, артистично творчество и други видове изкуство. Трябва да укрепите в себе си чувството за собствената си ценност. Най-добрият начин да се справите с негативното влияние на ретроградната Венера е, художественото изразяване на натурата Ви чрез музика, рисуване, театър, поезия и т.н.

Ретрограден Марс
Ако в рождената карта имате ретрограден Марс това означава, че не можете да насочите енергията на Марс навън, за да постигнете целите си. Дейността Ви не произлиза от непосредствени и осъзнати импулси, а от подсъзнателни и Ви се струва, че като че ли физическата Ви енергия е към края си. Често постъпките Ви произлизат от подсъзнателни импулси. Възможно е да се блокира увереността Ви в себе си и да Ви се наложи да я стимулирате като развивате вродената си сила. И макар, че не винаги е лесно и просто на физически план да постигнете целите си, можете да постигнете голям успех, ако предварително и щателно обмислите действията и съумеете да преориентирате енергията си, а по какъв начин, ще покаже подробното изследване на хороскопа Ви.

Ретрограден Юпитер
При ретрограден Юпитер в хороскопа Ви, у Вас ще бъде силно изразена вярата в себе си, тъй като сте в състояние да развивате своите собствени идеали и убеждения, макар, че тези идеали, както и собствените Ви морални ценности, понякога могат да противоречат на идеалите и ценностите на обществото. В такъв случай се засилва значително вътрешното търсене на истината.

Ретрограден Сатурн
Ако Сатурн е бил ретрограден когато сте се родили това означава, че ще се поддавате лесно на външни влияния. Ще се чувствате беззащитни пред тях и ще им се противопоставяте. От което следва, че е необходимо да придобиете увереност в себе си. Сатурн се грижи за реда, управлението и дисциплината, но когато той е ретрограден понякога е трудно да се възприемат тези наставления.

Понякога ретроградният Сатурн свидетелства за трудни отношения с родителите. Често той символизира бащата за децата и когато е ретрограден, може да бъде недостъпен за тях: бащата или отсъства от дома, или е непрекъснато на работа, или е недостъпен по отношение на чувствата. Затова личността от дете трябва да се научи да се обръща към себе си и да формира собствено чувство за ред, цел и лична дисциплина. Това на практика ще й помогне да изгради защитна стена срещу влияния, идващи отвън, а ограждайки се по този начин от околните, ще развие усет за своята съдба. За нея въпросите за безопасност имат голямо значение. Следователно първата психологическа задача е вътрешната защита и проявата на себето.

Ретрограден Уран
Уран символизира пространството и вътрешните измерения на човешката душа. Неговата енергия като израз на изключителност и индивидуалност е най-силно акцентирана когато той е ретрограден. У личността се усеща мощен натиск, способен да сломи всякакъв вид ограничения, за да постигне истинска лична свобода и пространство. Такива хора се бунтуват срещу всяка форма на власт или йерархия и имат вродено разбиране за това, че могат да се сдобият с външна свобода само чрез вътрешна. Те се нуждаят от признание и висока оценка за своята неповторимост.

Ретрограден Нептун
Енергията на Нептун ни обръща навътре, в самите себе си, където ние мечтаем, обмисляме плановете си, отдаваме се на фантазии и можем да се “скрием от външния свят”. Когато Нептун е ретрограден тази насочена навътре енергия е още по-силно изразена. А пък, ако е и зле аспектиран, може непрекъснато да ни преследва желание да избягаме от сивотата на ежедневния живот като търсим изход в наркотиците, алкохола, секса и т.н. В такива ситуации е абсолютно необходимо да използваме силата на въображението. Трябва да разберем, че има разлика, от една страна, между действителността и реалността, а от друга – между фантазиите и илюзиите.

Ретрограден Плутон
В който и дом или знак на хороскопа Ви да се намира Плутон, той носи безвъзвратни промени, в които съществена роля играе смъртта или краят на нещата. Но от друга страна получавате нова възможност да създавате и обновявате.

Когато Плутон е ретрограден по време на раждането Ви това означава, че в живота Ви очакват внезапни и болезнени обрати на съдбата. Личността с ретрограден Плутон е обречена да се сблъсква с болезнени преживявания, от които става по-силна. Чрез реалната или символична смърт на хора или предмети ще се промени така, че ще започне да се раздава на хората, и по този начин ще се издигне на по-високо ниво. Но трябва да се научи по-добре да разбира личната си власт в отношенията си с другите хора и в различните ситуации.
Аватар
Skarlet60
астро гуру
астро гуру
 
Мнения: 1334
Регистриран на: 02 Фев 2007, 15:49

ретрограден меркурий

Мнениеот vahya » 20 Фев 2007, 09:40

Ретрограден Меркурий
Посочва затруднения в общуването или пък съвсем непрактично отношение в живота. Прави родения нервен и неуравновесен, изпитва нужда от движение.
Понеже притежава критичен разум, се „поболява" за дреболии Това произтича от хаотичните предишни животи, белязани от силна липса на всякаква организираност.
Следователно роденият трябва да се научи на ред и дисциплина, да се научи да действа в оптиката на ясно поставените цели и методично да довежда започнатото до край.
За щастие Меркурий е бърза планета и никога не остава твърде дълго ретрограден. С помощта на планетните прогресии на планетите, при които броим 1 ден за 1 година, може да изчислим кога роденият ще се освободи от задържащото му въздействие. Например детето Б. има ретрограден Меркурий в рождения си хороскоп. Първите години от живота му не са леки - то е нервно, неуравновесено и не се поддава на училищната дисциплина Трудно свиква с новата обстановка и с новите хора и често съжалява за нещата, които е пропуснало да стори. От ефемеридите се виждаше, че Меркурий остава ретрограден още 23 дни след неговото раждане. В края на 22 му година у него ще се забележи спонтанно освобождаване на интелектуалните му способности, ще стане ло-уравновесено и ще се прояви прекрасно в университета.
Ретрограден Меркурий в Овен
Възможно е в предишните си животи роденият да е бил търговец и като такъв се е проявявал като агресивен и нетолерантен. Липсвало му е търпение в преговорите и често е нагрубявал своите партньори. Ако е бил студент или интелектуалец, е притежавал детинското желание да се перчи с интелектуалните си достижения. Възможно е да е изповядвал екстремистки военни убеждения, против които са въставали много хора. Едно е сигурно – душата не е внимавала с думите и е наранила не един човек.
Ретрограден Меркурий в Телец
Каквото и да е било заниманието на душата в миналите животи, тя е мислела само за пари. Имала е бавен и пресметлив ум, фикс-идеята за печалба! Била е извънредно материалистично настроена и единственото, което я интересува, са били парите, благата, доброто хапване и сексът Безкористните подбуди са ú били безкрайно чужди.Но душата е била надарена с необичайни артистични способности и усет да красивото в живота.
Меркурий в Близнаци
Душата е притежавала гъвкав и бърз ум, но при всички случаи тя е използвала зле големия си ум и дарба да се изразява – както писмено така и устно. Притежавала е още завидна сръчност и артистични умения. Тези ú способности се проявяват в новия живот, но трябва да внимава да не се разпилява прекалено много заради своята гениална многостранност. Често се случва в настоящия си живот да открие някой брат, сестра или братовчеди, към които пази отдавнашен кармичен дълг и който тя се е наела този път вече да изплати!
Ретрограден Меркурий в Рак
В този знак ретроградният Меркурий символизира човек, чийто разум остава все още твърде инфантилен и насочен към миналото (последното важи и за Меркурий в Козирог). Изключително интуитивната, но и силно емоционална личност е напълно лишена от обективност. Не е способна да се дистанцира от собствените си чувства и спокойно да прецени нещата. Силна жажда за сигурност в семейството. Забележителен талант в общуването с деца. Трябва да надмогне емоционалната си неуравновесеност.
Ретрограден Меркурий в Лъв
Използвала е силата си, за да се наложи над другите. Тайно е завиждала на подвизите на околните. В настоящия си живот трябва д а потъпче гордостта си, да се научи да зачита другите и да приема техните съвети и критик без да се засяга.
Ретрограден Меркурий в Дева
Често проявява в дадени области силен стремеж към перфекционизъм, който го прави дълбоко нещастен. Постоянно се намира в депресия, защото в света не съществува съвършенство! Може маниакално да се увлича в подробности или в прекомерна критика (последното важи и за Меркурий в Козирог).
Тъй като е доста нервен, в настоящия си живот често ще бъде обсебван от хипохондрия. Той е страстен привърженик на режима на хранене и на стриктната хигиена и е винаги готов да ви вкара в правия път. Също така е възможно и да философства върху сексуалността (защото той самият е имал проблеми в тази област през предишните, а може би и през този живот!). Способен е блестящо да анализира всичко, което му попадне, но ще трябва да пречисти критично настроеното си мислене, което „прерязва" чуждия ентусиазъм.
Ретрограден Меркурий 8ъ8 Везни
Посочва човек на изкуството, който би трябвало да е посветил творчеството си в името на обществото, но вероятно в недостатъчна степен. Притежавал е чувствителност към хармонията, но прекалена нетърпимост към всяка нехармонираща с цялото подробност и е притеснявал околните с критиките си и колебанията си. Човекът се е проявил като нелоялен партньор и като неверен съпруг в брака. Чувството му за такт и интригите му са нарушавали хармонията в групата и в този живот той ще трябва да се постарае да служи като миротворец.
Ретрограден Меркурий в Скорпион
Занимавал се е с писателска или поне с интелектуална дейност Независимо че е притежавал мълниеносен ум, роденият не е използвал градивно невероятните си умствени способности. Силата на негово слово е послужила, да разрушава и убива.
Да не подчинява хората на екзалтираното си мислене и сексуален магнетизъм.
Ретрограден Меркурий в Стрелец
Душа, която изпитва страшна нужда от другите, за да успее да открие себе си. Някога е била привличана от стотици разнообразни идеи и теории, но се е разпилявала, без да успее да се задълбочи в каквото и да е. Не е била способна да се съсредоточава и е оставила да я разсейват всякакви външни намеси. От голяма полза ще úбъде навикът да разсъждава оптимистично.
Ретрограден Меркурий В Козирог
Роденият е склонен към песимизъм; понеже в него дълго са расли корените на огорченията в миналите съществувания, той така и не успява да се устреми към хоризонтите на щастието, Накратко, тази стара душа, отличаваща се с хилядолетен съзнателен живот, ще ви удиви с неочаквано точните си разсъждения. Тя никога не се остави да бъде ръководена от мненията на другите и умее да запази необходимата дистанция в съжденията си, без да се поддава на емоциите. Но ретроградният Меркурий посочва, че в предишните си животи, бидейки студена и амбициозна личност, е презирала чуждите чувства и не и помисляла да облекчи с благи думи чуждите страдания.
Ретрограден Меркурий във Водолей
Чудесна позиция за тази планета, при условие, че Меркурий няма неблагоприятни аспекти.
Законите на дружбата са убягвали на родения и той не е съумявал да контактува с хората, да споделя своите идеи и догадки. Сега има възможността да бъде признат и разбран и да излезе от „интелектуалната си изолация, която е била причинена или от презрението му към околните, или от
Да не забравя, че когато нещо ни измъчва силно, винаги успяваме накрая да го преодолеем.
Ретрограден Меркурий в Риби
Предишните му животи са протекли под знака на често прекомерно развинтено въображение. Попаднал е в плен на собствените си чувства и интуиция. Сега ще трябва да направи усилия да рационализира интуитивните си видения. Роден поет, ще трябва да се научи да общува с другите посредством словото и писмеността. Също така няма да е зле да се замисли как да приложи на практика конкретни средства за облекчаването на чуждата мъка и да не се задоволява единствено с благите и състрадателни, но празни думи.
Трудностите, които срещат с представителите на другия пол са предизвикани от дълбоката им вътрешна несигурност. Понеже страдат от голяма емоционална изолираност, те са дотолкова заслепени да преследват щастието, че блокират в себе си онези сили, които биха им помогнали да го постигнат.

1 дом – Ретрограден Меркурий В1 дот
Когато се намира в дома на асцендента, ретроградният Меркурий поставя дълбок отпечатък върху личността на родения - последният се държи и реагира като дете; той е егоцентричен, нетърпелив, действа, без да помисли, подхваща по няколко неща наведнъж, без да успее да доведе нито едно до край. Опитва се да се открие и да открие своята самоличност. Неутолимият му стремеж към себепознаване е предизви¬кан от някаква празнота в предишните му животи, но ще му позволи някой ден най-после да намери своето място сред хората. Тогава той ще превъзмогне егоцентризма си и ще се научи да служи на другите. Също така ще смекчи критическите си съждения, които ще му създадат мно¬жество врагове, особено в началото на настоящия му живот.
егоцентризъм, нетърпеливост, действа без да мисли, започва много работи наведнъж и нито една не свършва. Търси себе си. Неустойчива любознателност. Трябва да надвие своя егоцентризъм и да служи на хората, да не бъде толкова критичен, за да не бъде заобиколен в края на живота си от много врагове.
2 дом – под лунното влияния на този дом (Телец) Мерк. е променлив и се интересува от дребнавости в живота. Духовните занимания в миналия живот не са успели да го откажат от материалните цели и материалната сигурност, затова на всяка цена сега той трябва да се стреми към главното – духовното.
3 дом – кармични трудности в общуването, предизвикани от критичния му ум и предубеждение. Високата му интелектуалност му е пречела да общува с хората, да се радва на обикновените неща в живота. Сега трябва да се научи да общува емоционално. Имал е лоши отношения с братята и сестрите си -сега трябва да подобри отношенията си с тях (преродили се като – роднини, родители братя, приятели...).
4 дом – изключително трудно детство преди, което оказва влияние върху сегашния му живот. Емоциите задържат интелектуалното му развитие, търси емоционална и семейна сигурност. Едва във втората половина от живота си ще успее да се откъсне от миналото си и ще се прояви като личност.
5 дом – в минал живот е бил неспокоен, лекомислен, неверен в любовта, нескромен, бяга от отговорност (родителска), изоставя децата си. Ще има лоши любовни връзки, трябва да се научи да бъде скромен, да потисне гордостта си и да общува с децата си. Да поеме родителските задължения и да спре любовните похождения.
6 дом – дисциплинираност, здраве, трудни отношения с хората в работата,тревожен, нервен, раним, с много критичен ум даже в отношенията със себе си, неуверен, обижда се, когато другите се отказват да се ползват от неговите услуги. Предпочита машините пред хората. Трябва да се научи да се отпуска. Големи знания в областта на техника от минал живот които могат да се проявят и сега. Трябва да разбере, че хората не са машини.
7 дом – трудно положение в търговските връзки и в брака от мин. животи. Лекомислието го води към раздели. Упреквали са го за неизпълнение обещания. Съобразявал се е само със себе си – сега трябва да изпълнява поетите задължения, договори, контракти, като подробно трябва да се запознава с тях преди да се подпише.
8 дом – материалист, не се е интересувал от духовното и това късогледство го довежда до крах. Греуб език и рязък в изводите си. В първата половина на живота си ще бъде също такъв, но неговата проницателност на психолог ще бъде изумителна. Сега трябва да търси духовното и да стане по-търпелив.
9 дом – лошо положение, падение. Живот без корени, прекалено голяма подвижност, нестабилност. Бил е много религиозен, чак до фанатизъм и с това си е спечелил много врагове. Нужна му е практичност и организираност в ъв всекидневния живот. Трябва да си намери духовно направление, което да го вдъхнови за цял живот, а не да го мени постоянно. Да уважава справедливите закони.
10 дом – нерешителност в професиите от миналите животи, лекомислие, безотговорност, което му пречи в кариерата, опортюнист, мисли само за своите интереси и това не му носи успех. Наблюдателен, склонен към комерции. Добра кариера на администратор, комунално обслужване. Ако бъде абсолютно честен, ще се научи да внушава доверие. Възможен кармически дълг към родителите.
11 дом – проблеми с приятелите в миналото Сега е разхвърлян, не подбира приятелите, тяхното влияние е пагубно за него и не му се дава възможност да се изяви на фона на тяхната непълноценност и ниско положение. Евтина популярност. Възможно е по-рано изобщо да не е имал приятели, т.к. не е разбирал законите на дружбата, не е уважавал другите, не е бил безкористен. Сега трябва да търси духовни приятели, за да стане по-зрял. Може да се освободи от кармата ако успее да влезе в колектив и да служи на другите.
12 дом – в миналия живот не се е усъвършенствал духовно. Не е използвал позитивно интуицията си и въображението си на поет. Склонност към бълнувания, мечтания и мъгливи разговори. Отказвал се е да се посвети на другите, т.к. е бил недисциплиниран и не е бил готов на жертви. Сега трябва да се възползва от живото си въображение за да се грижи за другите, особено за болните (най-ефективна за него ще е работата в болница). Трябва да действа, а не да мечтае и да говори – да осъзнае кармата си.
vahya
новопостъпил
новопостъпил
 
Мнения: 12
Регистриран на: 20 Фев 2007, 09:27
Местоположение: Габрово

Съливан - Ретрограден Меркурий

Мнениеот vahya » 20 Фев 2007, 09:50

Ректрограден Меркурий

М. надзирава творческия процес, който се случна спонтанно, когато човек се опитва да разгърне една идея или план. Правейки това, човек използва еновременно съзнателния и подсъзнателния ум; докато създава структурата на идеята на съзнателно ниво, подсъзнанието преработва информацията. С други думи, поготовката на откритието е продължителна и усилена и става в подсъзнанието, но през цялото време съзнанието преработва информацията па един нелиеен начин.
Меркурий е този, който помага на художника в неговото откритие и пътуване в подсъзннието, за да получи резултатите от своите подсъзнателни заключеия в съзнателния ум за изясняване.
Чрез господството на Меркурий над граничността и преходното пространство, границите и кръстопътищата, ние ще видим планетното влияние във всички ретроградни цикли. Чувството на напрежение и опасение, свързано с ретроциклите е отразено и от движенията и циклите на Меркурий. Потопяването в посъзнанието, мистериозната алхимична трансформация, която се осъществява дълбоко в недрата на психиката и често изненадващият изход са част от естественото ретроградно движение, което е на принципа две напред, една назад.
По рождение М. символизира способността ни да формулираме и изясняваме идеите, които произлизат от един абстрактен модел. Това е способността да използваме думите като символи за това, което виждаме, докосваме, помирисваме, чуваме или вкусваме, т.е. да преобразяваме сетивните възприятия в концепции.
Периодадът, през който М. е бил ретрограден, ще породи въпроси, които са били в латентно състояние предишните три месеца.
М. е гид на пътешествията, оито правим между «събуждането» и «заспиването» , между съзнанието и подсъзнанието. Ретрогр. цикъл на М. е естественият ритъм на пространството между тук и там. Способността да да предсказваме и използваме тези състояния е мощва подкрепа на съзнанието.
М. ретро. през Вода – Какво е качеството на моя живот?
Възможност за прео8мисляне на стратие модели на поведение и емоционални реакции към предизвикателствата на живота. Подсъзнателният ум влияе на ежедневието., вътрешните отговори са телесни спомени от ранната домашна среда. Анализирането и на сънища и писането на дневници е особено подходящо през този период. Емоционалтие отношения на човека във взаимоотношенията с другите могат да претърпят ревизиране и е време да се изяснят отношенията.
Емоционалният и умствен баланс е предизвикан. Прямотата във взаимоотношенията се препоръчва, за да избегне по-нататъшни усложнения.
vahya
новопостъпил
новопостъпил
 
Мнения: 12
Регистриран на: 20 Фев 2007, 09:27
Местоположение: Габрово

Мнениеот holanda » 24 Дек 2008, 17:07

:D
Последна промяна holanda на 15 Апр 2011, 14:39, променена общо 1 път
''...мисли плават по реката и похапват зеленчук..бам,една удари си главата и потъна,уж напук ...''

Слънце/Ас/Марс-Везни
Луна и Мерк-Дева
Венера-Скорпион
Аватар
holanda
любител
любител
 
Мнения: 126
Регистриран на: 25 Ное 2008, 13:03

Мнениеот thundergoddess » 30 Дек 2008, 19:06

А, помня като беше станал ретрогеранден Меркурия. Точно тогава ни се падна входното по литература и виждах как едно малцинство преписва, извършвайки дейност, която не се управлява от Меркурий (т.е безмозъчна), а болшинството брои паяците по тавана, включаемо и моя милост. Резултатите бяха катастрофални. Имаше десет тройки, някои от които едвам вързани. Аз самата имах четворка, като попринцип не виждам трудности на изкарвам шестици. Определено Меркурий си прави много лоша шега с нас като реши да тръгне наобратно .... :D
Слънце в Рак
Луна в Козирог
Асцендент: Дева
Аватар
thundergoddess
любител
любител
 
Мнения: 69
Регистриран на: 12 Апр 2008, 12:35
Местоположение: Олимп

Мнениеот Небесна » 09 Яну 2009, 01:10

На 11.01.2009 г. Меркурий става ретрограден. Ще трябва да общуваме и пътуваме внимателно. :lol:
Нищо не случва на земята, преди да е написано на небето.
Аватар
Небесна
любител астролог
любител астролог
 
Мнения: 200
Регистриран на: 02 Окт 2008, 19:30
Местоположение: Варна

Мнениеот Bunny » 09 Яну 2009, 09:47

Пак ли! :?
Deva, s ascendent Luv, Lyna v Skorpion ;-)
Аватар
Bunny
любител
любител
 
Мнения: 159
Регистриран на: 16 Юни 2007, 20:15

Мнениеот Небесна » 10 Яну 2009, 22:29

Bunny написа:Пак ли! :?


До края на януари!
Нищо не случва на земята, преди да е написано на небето.
Аватар
Небесна
любител астролог
любител астролог
 
Мнения: 200
Регистриран на: 02 Окт 2008, 19:30
Местоположение: Варна

Мнениеот unamenable » 11 Яну 2009, 20:48

Относно подписването на договори какво имате в предвит да сме внимателни? договора е между 2 или повече души ако единич е набутан другич трябва да не е неможе двамата да са набутани :)
Дано сте ме разбрали какво имам в предвид... малко ми е трудно да ОБЩУВАМ.... :D
Зодия Везни
Асцендент Овен
Луна Лъв
Аватар
unamenable
любител
любител
 
Мнения: 129
Регистриран на: 19 Фев 2007, 10:56
Местоположение: Jambol

Мнениеот Небесна » 13 Яну 2009, 00:17

unamenable написа:Относно подписването на договори какво имате в предвит да сме внимателни? договора е между 2 или повече души ако единич е набутан другич трябва да не е неможе двамата да са набутани :)
Дано сте ме разбрали какво имам в предвид... малко ми е трудно да ОБЩУВАМ.... :D


Какво значи "набутан"? договорът е споразумение между две страни. Нали, ако работата се провали, поради външни, независещи от двете страни причини, никой не печели от това? Ретроградният Меркурий често дава забавяния, пропуски и недоразумения, които после стават причина за преразглеждане на споразумението, най-често чрез анекси. Често стават скандали в градския транспорт, по нета, с близки родственици или съседи, забавяния в графика на траспорта и т.н. Не е подходящ период за закупуване на кола, за явяване на тестове и изпити.

Ретроградният ход на Меркурий обаче е подходящ период за обмисляне на стари предложения, които много често се връщат при нас, за намиране на изгубени вещи, може да срещнете хора, които отдавна не сте виждали.
Нищо не случва на земята, преди да е написано на небето.
Аватар
Небесна
любител астролог
любител астролог
 
Мнения: 200
Регистриран на: 02 Окт 2008, 19:30
Местоположение: Варна

Мнениеот unamenable » 13 Яну 2009, 12:13

Да но по често се случва да се развали договор заради вътрешни причини... една от двете страни да не спази някоя точка от договора...в такъв случай една от двете страни е набутан... но както и да е може и да греша.. не съм много компетентен :) преди няколко години учихме за договорите мисля че по "етика и право" и оцелявах само чрез преписване.. :)
нали сам везни няма да споря обичам МИРА :D
Зодия Везни
Асцендент Овен
Луна Лъв
Аватар
unamenable
любител
любител
 
Мнения: 129
Регистриран на: 19 Фев 2007, 10:56
Местоположение: Jambol

Мнениеот cherry » 19 Яну 2009, 22:11

Мамка му и летящи сандали :cry: ... има да си чакам развода тогава /повръщащо емотиконче/... Хич и не бях гледала за това диване Меркурий. Все си мислех, че като се обърна октомври няма да се обръща толкова скоро .... хахахааааааааааааа ... кой да ти гледа ефемериди я :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Целта не е да твориш като знаеш какво ще стане, а да твориш ВЪПРЕКИ това, като при това се забавляваш с творчеството си и си вадиш поуките в движение! – Сатурн

http://ascension.alle.bg/
Аватар
cherry
професионалист
професионалист
 
Мнения: 604
Регистриран на: 24 Апр 2007, 19:54
Местоположение: някъде там под звездите

Мнениеот holanda » 20 Яну 2009, 18:15

ей,4ери :lol: :lol: 8)
Последна промяна holanda на 15 Апр 2011, 14:34, променена общо 1 път
''...мисли плават по реката и похапват зеленчук..бам,една удари си главата и потъна,уж напук ...''

Слънце/Ас/Марс-Везни
Луна и Мерк-Дева
Венера-Скорпион
Аватар
holanda
любител
любител
 
Мнения: 126
Регистриран на: 25 Ное 2008, 13:03

Мнениеот Небесна » 21 Яну 2009, 23:58

cherry написа:Мамка му и летящи сандали :cry: ... има да си чакам развода тогава /повръщащо емотиконче/... Хич и не бях гледала за това диване Меркурий. Все си мислех, че като се обърна октомври няма да се обръща толкова скоро .... хахахааааааааааааа ... кой да ти гледа ефемериди я :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Чери, къде се губиш, дяволче ? Липсва ми чувството ти за хумор, да знаеш. Появявай се по-често, та да ни подвигаш духовете! :evil:
Нищо не случва на земята, преди да е написано на небето.
Аватар
Небесна
любител астролог
любител астролог
 
Мнения: 200
Регистриран на: 02 Окт 2008, 19:30
Местоположение: Варна

Мнениеот cherry » 22 Яну 2009, 10:06

Хей holanda и Небесна, ами загубих се щото с прословутия си инат се хванах да шия гоблен :lol: :lol: :lol: за подарък на най-малкия ми племенник и по цял ден буча като замаяна, защото рождения му ден наближава и искам да му го подаря тогава. Затова и не влизам често тук - вадя си очите с "прасенцето в банята" :lol: :lol: :lol: ... Отделно пък се наложи да правя два хороскопа тия дни и за седмица-две се ровех из книгите и мислих под пара... та това е :wink:

Небесна, а някои хора се опитваха да ми обясняват някои други неща за Сатурна /ти знаеш къде :D /. Определено шиенето по схеми, сам и на тишина са си чисти метани към Сатурн :wink: А и разходящ съвпад в рождена карта си е направо подтискащ само, че в МИНАЛ ЖИВОТ, А НЕ СЕГА :wink: :D :D :D .... както и трудно раждане де - определено съм родена със цезарово сечение, но през '74 това си е било чисто кощунство... толкова по ОНЗИ въпрос, че още като се сетя и ми става смешно за праволинейността на някои хора :lol:
Целта не е да твориш като знаеш какво ще стане, а да твориш ВЪПРЕКИ това, като при това се забавляваш с творчеството си и си вадиш поуките в движение! – Сатурн

http://ascension.alle.bg/
Аватар
cherry
професионалист
професионалист
 
Мнения: 604
Регистриран на: 24 Апр 2007, 19:54
Местоположение: някъде там под звездите

Мнениеот cherry » 01 Фев 2009, 19:23

ха да ви е честито!!! крилатото диване се обърна в правия път :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Целта не е да твориш като знаеш какво ще стане, а да твориш ВЪПРЕКИ това, като при това се забавляваш с творчеството си и си вадиш поуките в движение! – Сатурн

http://ascension.alle.bg/
Аватар
cherry
професионалист
професионалист
 
Мнения: 604
Регистриран на: 24 Апр 2007, 19:54
Местоположение: някъде там под звездите

Мнениеот ventolin » 01 Фев 2009, 19:39

Да, дано малко се наредят нещата. :roll:
ventolin
наблюдател
наблюдател
 
Мнения: 34
Регистриран на: 28 Юли 2007, 16:04

Следваща

Назад към Астрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта